Vilodag!

Då var dagen här med stort "D" min vilodag... det är väl ingen dag jag direkt planerat in men kroppen börjar allt mer säga till att det krävs lite lugn och ro!
Jag är konstant trött känns det som... och det är väl inte så konstigt då det alltid är full rulle och sällan jag sitter ner förutom när jag bloggar mer eller mindre, jag försöker komma isäng i tid men det är inte helt enkelt då jag ofta tränar på kvällarna och är hemma runt 22.
 
Det blir alltså inget gymmande ikväll eller cyklande heller för den delen utan jag gör som många tjejer gör när de skall varva ner... och nej jag menar inte att åka till Ullared... utan jag skall till en frisör och "putsa kanterna" innan någon tror att det bor en grottmänniska i centrala Borås.
 
Vet Ni förresten hur man tillfredställer en kvinna på 70 sätt?
- 69:an och en tur till Ullared!
 
Haha det där är humor! :)
 
Min frisör heter Jean-Lénnàrt och bor i Ulricehamn, eller Lennart då (Jean-Lénnàrt låter mer som en frisör) som är en av mina bästa vänner, jag hade bokat klipptid tills imorgon på mitt gamla vanliga ställe "Hair för dej" men Lennart tyckte inte att jag skulle lägga pengar på det och åka buss är ganska trevligt till min hemstad.
Jag har en egen Bobby! ;)
 
Sååååå ikväll inbillar jag mig att jag skall på spa och bara varva ner och bli bortskämd, en liten minisemester!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Triceps och mage!

Igår vart det ingen cykel då vädret var allt annat än bra, jag tänkte dock köra crosstrainer nere på Onyx men klockan tickade på och jag hade som vanligt massor att göra i hemmet, jag började städa ut mitt kök då jag har massa saker längst in som inte har med ett normalt kök att göra, saker som cykeldäck, brassestol och kläder.
Mitt kök målas säkert upp nu som en ungkarlslya men så är det verkligen inte, lägenheten är faktiskt ganska städad men mitt kök har blivit någon form av avlastningsyta då jag sällan sitter där och äter.
Nu bor jag själv också men det kan vara bra att städa i förbyggande syfte så jag inte skrämmer bort någon. :)
 
Men gymmet hinner jag med och vid 20:45 lämnade jag hemmet i en stor regnskur, men så länge jag klär mig efter väder kan jag bara le och försöka uppskatta lite regn, jag är ju faktiskt ganska snabb på cykeln och då är det inte många regndroppar som hinner falla på mig! ;)
 
Väl på gymmet började jag med triceps och körde igenom det "vanliga" programmet, efter det blev det mage och jag började med bålmaskinen och sedan gick över till lutande situps.
 
Ikväll är det dags igen och då blir det bröst och biceps, Safet är tyvärr fortfarande sjuk men då blir det mindre snack och mer träning och det är bra! ;)
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Sensommar värme!

Igår var det kanonväder och gjort för en cykeltur, när jag kom hem från arbetet drog jag i mig en Swebar och började sakta men säkert att komma i "cykel mode".
Det bar av runt 17-tiden och till en början den gamla vanliga vägen via Annelundsparken.
Jag har aldrig riktigt bestämt mig för vilken väg jag skall ta förens jag kommer fram till en t-korsning som jag alltid passerar efter parken.
Antligen bär det av upp mot COOP eller ner mot Gånghestervägen, jag kände av benen från söndagen då jag körde crosstrainer men samtidigt tänker jag alltid att jag bara inbillar mig och när jag kom fram till korsningen svängde jag helt enkelt vänster upp mot COOP för att få en utmaning då den vägen är mer tuff för benen.
 
Jag är ganska envis av mig och har jag valt en väg finns det ingen återvändo! :)
 
Vädret var som sagt perfekt och när jag kom ner mot gamla R40 mötte jag flera tävlingscyklister, halvvägs mot Dalsjöforsrondellen vänder jag mig om och ser flera tävlingscyklister längre ner i backen som sakta men säkert kommer ikapp för varje tramp... det är då min vilja att inte bli omkörd träder in!
Jag börjar att trampa allt vad jag kan och medan jag tänker "För fan Micke lugna dig nu... du kommer hamna i diket av utmattning..." trampar jag på och utmanar mina ben allt mer.
 
När jag är högst upp i backen vänder jag mig om igen och ser att de fortfarande är långt bakom mig och jag känner mig allt mer som en av dem... när det planar ut håller jag också ett bra tempo och vid backen ner mot rondellen är det jag som släpper styret och flaxar med mina armar i tro om att jag kan flyga.
 
I rondellen svänger jag mot Dalsjöfors men tar sedan vänster i t-korsningen mot Äspered för att sedan ta höger in på banvallen mot Gånghester och Borås.
 
Väl framme i Borås igen var det snabbt in i duschen och sedan i med mat för att ladda upp för ett ryggpass på Onyx!
 
Helt okej tid, tacka tävlingscyklisterna för det! ;)
 
Då lämnar jag Borås för att ge mig ut på den gamla R40 mot Ulricehamn, snygg skugga också!
 
Den klassiska "släppa styret" bilden! ;)
 
Vid 20:50 bar det av till gymmet för ett ryggpass, Safet har tyvärr problem med sin rygg och är sjukskriven en mindre tid (förhoppningsvis), jag har sagt till honom att gå ner till lägre vikter och byta när jag har kört... haha... näe jag skojar, det är en gammal skada han har som ibland påminner honom, men Safet är en fighter och snart är han på benen igen!
 
Jag körde vårat vanliga pass med att köra chins först med lite motvikt för att orka fler, sedan gick jag över till en maskin som motsvarar rodd men med vikter istället.
Jag avslutade passet med att träna ländryggen med 15kg som extra vikt.
 
Klockan 21:30 och framåt var jag HELT själv på gymmet, inte en människa faktiskt och det var en skum men skön känsla.
Jag passade då på att fota en ny egobild på mig och det är kul att se vilka framsteg jag gör då jag går ner i vikt samtidigt som jag fixar att bygga muskler, det är därför jag kan hålla mig motiverad att fortsätta!
 
Det går bra nu!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Trött...

Jag orkade tyvärr inte blogga igår, jag trampade cykel i solen och även avslutade träningen med att pass på Onyx, mer om det senare ikväll!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Andra passet!

Mitt andra pass för dagen blev ganska odramatiskt, jag körde axlar hela passet och avslutade med "idioten" dvs jag hade några "stationer" igång i ena träningshallen och sedan körde jag intensivt och gick vidare till nästa station.
 
Jag hade två olika vikter också vid samtliga stationer så när jag blev trött gick jag ner till den lite lättare och när jag tillslut inte orkade lyfta en vikt längre var jag klar! ;)
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Första passet...

Tidigare idag körde jag mitt första pass och nu efter det här inlägget skall jag köra mitt andra för dagen.
Jag försöker inte bevisa något utan det är mer eller mindre en utmaning för mig själv, sen har jag inget bättre för mig än att vattna blommorna ikväll och det går ganska snabbt! ;)
 
Mitt första pass blev mage och 30 minuter crosstrainer som jag hade planerat, först blev det bålmaskinen och där körde jag 3*10 reps på varsin sida.
Sen gick jag till en "multiställning" som man kan träna många typ av muskler, där höll jag mig uppe med armbågarna och hängde över marken och lyfte upp benen i 90 grader för att träna magen, ungefär som att ligga på rygg medan en kompis "slår" ner benen gång på gång medan man höjer upp dem igen.
Totalt blev det 3*20 reps.
 
Sen avslutade jag mitt magpass med vanliga situps i lutande bänk, där blev det totalt 3*30 reps.
 
Här nedan kommer dagens crosstrainer bilder, inte direkt spännande men något skall man ju fylla ut bloggen med.
 
Lugnt och skönt mitt på dagen!
 
30 minuter som vanligt.
 
239 kalorier lättare!
 
Dags för pass nummer två!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Uppe med tuppen!

Imorse var det jag som var uppe klockan 08, det har nog inte hänt på bra länge om jag inte skall iväg tidigt en morgon eller då åka till arbetet.
 
Lagom ofräsch drog jag på mig mina träningskläder och gick ut på en powerwalk mot Knalleland, sen gick jag upp via tunneln bredvid Storknallen och kom sedan ut på Döbelnsgatan.
Jag hade nog lite ångest från igår kväll då jag köpte lite godis på Hemmakväll och även lite "flötmat" från China Town. (jag är bara mänsklig som alla andra) ;)
 
Nu är det dock tillbaka på skinkfrukosten och det blir antagligen två pass på Onyx idag, det beror helt på om Safet dyker upp som min sidekick, annars hade jag tänkt mig ett mage/motionspass och senare på kvällen ett styrkepass.
 
Igår kväll var jag också på Onyx som jag skrev tidigare att jag skulle göra, det blev "discoträning" och även 30 minuter på crosstrainern, det kändes faktiskt ganska enkelt att fixa hela halvtimmen, jag får se hur det känns idag helt enkelt. :)
 
Jag brukar ligga runt 230-240 kalorier efter en halvtimma om jag kör samma program, stabilt!
 
Postkodmiljonären på teve, musik i lurarna och crosstrainern under fötterna, en lyckad lördagskväll! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Jobb och träning!

Då har den här "unga" mannen vaknat till liv igen och som vanligt går mina powernaps över till ren sömn haha, jag kröp ner under täcket vid 13:40 och ställde klockan på 14:10 men jag vet inte hur många gånger jag snoozade innan jag slutligen gick upp klockan 15:15, Ni som kan räkna kan säkert komma fram till det! ;)
 
Varför trött?
Jo fast det är lördag idag så har jag arbetat, jag var väl direkt inte tvungen till det men vi har mycket att göra och självklart ställer jag upp och vi körde hela förmiddagen till 12:00.
 
Nu är det dags för lite mat här och sedan träning, gymmet stänger klockan 20 ikväll och då skall jag hinna med ett pass på crosstrainern men även lite "discoträning" dvs armar och bröst. (det som syns på dansgolvet haha)
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Crosstrainer och kalas!

Igår kväll blev det gymmet... jag fick mitt SMS från Safet som jag väntade på och det var kortfattat som vanligt, "20:15" stod det och då är det bara att lyda! ;)
 
Vi körde ben för första gången på länge och jag var klenare än vad jag trodde... iaf om jag jämför med Mr Safet, men det kändes skönt och fast jag körde hårt känner jag inte av det någonting ikväll, det får jag tacka alla mil på cykeln för!
 
Vi körde även rygg och lite mage!
 
När benen och ryggen hade fått sitt bar det av in till motionshallen där Safet skulle springa och jag var sugen på 30 minuter crosstrainer, Safet var klar efter 25 men jag höll ut hela halvtimman!
 
Inte lika mysigt igår kväll men väl lika jobbigt! ;)
 
Idag efter arbetet var det kalas på schemat, jag hade sällskap till Knalleland med Rebecca och vi snackade skit som vi brukar göra, mycket skratt och flum! ;)
Min pappa fyllde år igår och ikväll var det kalas hemma hos honom, min syster skulle titta förbi och plocka upp mig vid 17:30 så det var snabba ryck.
Jag sprang in på Mekonomen för att köpa en hink med massa "godis" som jag vet att min pappa uppskattar, han älskar sitt garage mer än oss barn nästan haha, det är hans andra hem. :)
Det blev allt från själva hinken till Turtle vax, efter att hinken var fylld med diverse godsaker cyklade jag hemåt för att ta en snabbdusch och byta om.
När syster väl dök upp hade hon köpt en god Whiskey från Glenfiddich, single malt som vi också skulle placera fint i hinken, sen spred vi ut lite godispåsar och annat för att verkligen fylla ut den.
 
Blir pappa inte glad av det här så vet jag inte vad jag gör! ;)
 
Vi fick en glad överraskning när farmor och farfar dök upp, de rullade in precis samtidigt som oss på pappa och Britas garageuppfart.
Som vanligt blev det lite "garagehäng" innan vi gick in och då snackar jag och pappa hojar, han har precis satt ihop en sporthoj från ras till kalas... så duktig du är pappa, nu står det en "ny" sporthoj i ditt garage!
Låna gärna ut den till din enda son! ;)
 
Sen bjöds det på smörgåstårta och äppelpaj... mmmm... jag fick unna mig lite, är det kalas så är det!
 
Pappa fick även sin present, jag citerar: "Men Brita... jag ser även något drickbart genom plasten..." ;)
 
Haha så nöjd pappa är... fokus på Whiskey... helt rätt, en glad dotter/syster ser på! ;)
 
Tack för ett grymt lyckat kalas pappa och Brita, kul att även farmor och farfar dök upp som en liten bonus! <3
 
Nu skall jag sova klockan är mycket och imorgon skall det jobbas på en lördag så det gäller att vara utvilad, mycket på "kontoret" så att säga. :)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Inväntar ett SMS från Safet!

Då var alla sysslor gjorda här hemma för ikväll, ut med sopor, dammsugit och vattnat blommorna.
Jag fick äntligen ta en efterlängtad dusch också! ;)
 
Nu är klockan strax 18:30 och jag inväntar ett SMS från Safet där han skall meddelar när han kan komma ifrån sin fru och sina barn en stund för att umgås med sin favorit kompis nere på Onyx! (han har bara en men ändå)
 
Jag har "värmt upp" lite här hemma och gjort 50 armhävningar och 50 situps uppdelat i 20*10*20 vardela.
Vågen visade även 86.1 kilo imorse så snart är jag nere på 85 kilo, härligt!
 
Jag skall försöka hinna med lite crosstrainer ikväll också det beror helt på hur sent vi åker dit.
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Massagestol och Onyx!

Under arbetsdagen var jag otroligt trött, jag såg bara en säng framför mig och intalade mig själv att DIREKT jag kommer hem skall jag powernapa då Lennart skulle dyka upp vid 16:45.
 
Meeeen som vanligt kommer massa emellan och 16:40 ringer Lennart och säger att han är hos mig om 10 minuter och då har jag varken ätit, duschat eller vilat mig... bra jobbat!
 
Jag hinner med en snabbdusch sen hopp in i bilen och mot Media Markt där Lennart skall kolla på en ny laptop.
Väl där gör jag mitt bästa för att ge honom tips men han är såld på ASUS och det är bara ASUS som räknas, då säger jag orden: "Jag går till alla Blu-ray filmer innan vi börjar bråka..." och sagt och gjort rör jag mig mot filmerna.
Det finns lite nytt men inget jag känner "wow" för och efter så där 10 minuter vänder jag om och går mot datorerna igen... men då... som en hägring i Sahara ser jag något som jag råkat gå förbi tidigare... världens fetaste massagestol!
 
TACKAR!
 
Ohhh ge mig den, endast 20.000kr!
 
Den måste jag prova tänkte jag... av med skor och inta sittplats!
Handkontrollen är värre än den jag har till teven här hemma men det är tur det finns bilder och när jag väl startade den hade jag höga förväntningar.
Jag trycker på alla knappar som finns, nacke, rygg, rumpa, ben och fötter, sen valde jag om det skall vibrera eller "rycka" men jag väljer vibrera och sedan "starta program".
Hela stolen lutar sig bakåt precis som att jag skall resa med en rymdfärja, så otroligt mäktigt... som tur var slapp jag skrika ut meningen "Houston we have a problem!". ;)
 
Det var så otroligt skönt när hela stolen masserade mig så jag somnade... jag har ganska lätt för att göra det av någon anledning och mitt inne på Media Markt såg personal och besökande en sovande man i en "fåtölj".
Jag vaknar av det klassiska "rycket" och ser mig omkring... jag öppnar upp ögonen... inser att jag dregglat lite och torkar av det medan jag ser en familj med tre barn står och tittar på en dammsugare ungefär en meter ifrån mig... haha... att jag alltid skall lyckas med sådant här det är otroligt!
 
Jag stänger av massageprogrammet efter 18 minuter, stolen går då till "normal mode" och jag kliver upp utvilad och redo för en fortsatt bra dag! ;)
 
En sådan här stol vill jag ha... gärna omgående och om någon verkligen vill imponera på mig så ta gärna med en sån här till mig på en första dejt eller liknande då har Ni redan en guldstjärna i boken! ;)
 
Jag kom ut från Media Markt piggare än någonsin och Lennart fick med sig sin ASUS-dator, ett lyckat besök för oss båda helt klart!
 

Efter vårat besök körde Lennart hem mig och vi skildes av.... som vänner kan jag tillägga då han fick sin dator... jag började då att pyssla lite i hemmet, det finns alltid något att göra anser jag, samtidigt började jag mentalt göra mig redo för Onyx!
 
Nere på Onyx skulle jag bara köra mage och crosstrainer, jag körde först tre reps sittandes på en "bålrotator", jag ökade varje gång, tre gånger på varsin sida.
Efter det blev det 100 situps i en lutande bänk, 30*30*20*20.
 
När magen hade fått jobba gick jag upp till skåpet för att hämta mina lurar och en handduk sen gick jag ner till motionsrummet för att köra 30 minuter crosstrainer.
Inne i rummet var det helt mörkt och ensamt, alla tv-apparater och lampor var avstängda, jag har ingen aning om varför men mysigt var det! ;)
 
Mys! ;)
 
Efter 30 minuter var jag klar!
 
Totalt blev det 1.74 mil omräknat till en sträcka.
 
238 kalorier förbrände jag.
 
När jag kom hem var det direkt in i duschen, jag duschar aldrig på gymmet då jag cyklar till och från.
Jag äter inte så mycket nu på kvällarna utan jag tog en halv näve cashewnötter och en banan, det fick räcka gott och väl.
 
Imorgon (om fem minuter) fyller min Pappa år, stort grattis pappa vi ses i helgen för då blir det tårta! <3 ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 
 

Kvällens egobild!

Fotade mig själv i lägenheten... ganska nöjd med resultatet, modellen var nog inte den bästa dock! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 
 

Övertid, Magnum och Onyx!

Idag var det arbete från 7-18 för min del, vi skulle få in så otroligt mycket returer på morgonen från Norge och det var bara att vara redo!
Allt flöt på bra och vi var faktiskt klara vid 16, det finns dock hundra andra saker att göra och med två timmar kvar tog jag och Patric en liten rast på balkongen, det fick bli en glass... dags att prova den nya "Magnum Infinity Choklad/Caramel"! ;)
 
Den får tre Monster av fem!
 
På kvällen var det dags igen för ett pass på Onyx med Safet, vi körde armar och axlar!
 
 
Nu är klockan mycket och jag har försökt att somna i över två timmar snart, nu börjar jag dock bli trött igen och det är därför det här inlägget blir ganska kort, men det är bättre än inget antar jag? ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Bröst! (ej kvinnliga)

Ikväll var ordningen återställd, Safet var med mig på Onyx och är vi två kan vi hjälpa varandra att köra bröst fullt ut.
Jag körde bröst igår men inte allt för hårt och Safet har haft fullt upp med sin familj på senaste så han var sugen på att köra det idag.
 
Jag är inte den som säger nej och nu i skrivande stund känns det som att en lastbil har kört över min bröstkorg men det är en skön känsla konstigt nog. :)
 
Nu är det dags för en dusch och sedan fixa matlådor tills imorgon, det blir övertid till 18:00 och då måste jag vara taggad!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Kicki is back!

Då var Kicki tillbaka på arbetet, kul, kul kul! ;)
I sju år har jag känt den här unga damen, första gången jag såg henne var när jag kom till NetOnNet som praktikant via Lernia, lite blyg som man är i början sneglade jag in i lokalen och där satt Jimmy och sen bakom honom genom ett "fönster" i lokalen såg jag Kicki och tänkte... "Fräscht!". ;)
 
Nu är hon en av mina bästa kompisar och idag var hon tillbaka från semestern!

Vid 06:50 gick jag bort till hennes plats för att mötas av ett mindre kramkalas... trodde jag... men istället stannar allting upp och hon säger några ord som värmer: "Majken... det är något annorlunda med dig... har du gått ner i vikt?"
 
Oh yes, det märks alltså.... tackar!
 
Det där värmde, det syns nog inte lätt för mina vänner och familj som umgås med mig dagligen men Kicki har varit borta en månad och hon märker om något har förändrats, ungefär som en katt som märker minsta förändring i en lägenhet. ;)
 
Tack igen!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Allt slit ger resultat!

Efter att jag hade cyklat idag beslöt jag mig för att väga mig, det var nu över en vecka sedan och innan dess hade jag gått ner två och ett halvt kilo sedan jag ändrade min kost i början av semestern, ungefär sex veckor sedan.
 
Mitt mål är att gå ner i vikt men ändå bygga muskler, något som är svårt men jag har en liten fördel då jag har några kilo "för mycket" från början.
Om jag bara styrketränar så självklart förbränner jag fett också men inte alls mycket och tappar jag fett får jag en fastare kropp och då syns även musklerna mer och det är fint. (sägs det)
 
Nu har jag cyklat över 100 mil den här sommaren och även kört några pass crosstrainer medan jag styrketränat, men jag har även slutat att äta potatis, makaroner, bröd, ost, smör m.m. många stora kaloribovar.
 
Självklart äter jag fortfarande godis om jag ser på film tex, jag dricker Monster då och då, jag dricker Pepsi Max, jag är lååångt ifrån perfekt men som tur är dricker jag ingen alkohol som många andra.
Fast jag "slarvar" går jag ändå ner i vikt och det är skönt, jag kan som sagt gå ner snabbare också men till vilket pris?
Jag var inte stor från början utan hade bara några extra kilon och som det är nu i det här tempot är det perfekt, jag kan fortfarande unna mig godsaker medan jag vet om att sköter jag kosten och rör på mig går jag fortfarande ner i vikt.
 
När jag började med bloggen vägde jag 90,6 kilo, för en vecka sedan vägde jag runt 88,4 kilo, nu väger jag....
 
86,4!

Hela 4,2 kilo har jag nu tappat på ungefär sex veckor och ändå har jag byggt mer muskler än någonsin, bra jobbat Micke säger jag! ;)
 
Bilden togs ikväll!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Trampa cykel och Onyx!

Jag var hemma från Göteborg vid 14-tiden idag, det var ett mulet Borås jag kom till, mulet men väldigt kvavt och varmt!
Det blev lite mat och tankarna på ett besök hos Onyx började bli allt mer närvarande.
Jag brukar tänka så här att jag får inte "åka ut på nöjen" innan jag har gjort något i hemmet, jag visste hur köket såg ut och när jag ställde mig i dörrkarmen fanns det inga "men" längre, det var bara att börja!
 
Vika och para ihop sockar är ju ganska kul... inte... stenåldern var ändå en bra tid, den skulle jag ha fått uppleva, direkt du vaknar tar du lite renskinn runt "härligheten" och dra åt med en livrem du gjort av en gammal seg rot, inga sockar eller andra kläder som behövs vikas.
 
Men jag överlevde lite tvätt den här gången också, wohoo! ;)
 
Efter tvätten började vädret bli allt mer klart och Onyx försvann lite medan min cykel allt mer lockade, jag tittade ut och beslöt mig för att gå in i "cykel mode".
Jag bytte om och tittade på klockan... tja... kör jag den vanliga rundan hinner jag med Onyx också, fullt ös!
 
Det blev totalt 3.1 mil idag också!
 
Det blev nästan den vanliga, istället för att vända vid kvarnen körde jag stora vägen tillbaka mot Dalsjöfors.
 
Det fanns inget att klaga på, bara att trampa på i det underbara vädret!
 
Där framme syns Dalsjöfors igen!
 
Efter min cykelrunda på nästan 3.1 mil och på en helt okej tid var det fort in i duschen... jag drog i mig lite vitaminer och en Swebar för att sedan packa gymväskan!
Jag var hemma i hela 30 minuter och sen var jag nere vid Onyx, jag brukar träna med en kompis (Safet) men han kunde tyvärr inte idag, fint väder = leka med barnen och då har jag låg prio även om jag känner mig som ett barn då och då...
Det var ganska ont om tid då gymmet stänger klockan 20 under helgen, det blev bröst och armar, jag hann tyvärr inte med tre övningar på varje muskelgrupp utan fick nöja mig med två pga tidsbrist men det blev intensivt och jag var helt slut.
 
Det var en lyckad dag och glad över att jag lyckades hinna med både cykel och gym, det är bara att fokusera på det som skall göras även om man egentligen bara vill sitta i soffan och plocka ludd från naveln.
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Ymer, Gaming och Snabba Cash II!

Igår kom Lennart hit till Borås, det var dags att "röra på fläsket" och ut i skogarna för att utöva en mycket konstig men rolig sport som jag allt mer utövar. Det går ut på att kastar plast helt enkelt, små runda frisbees som skall hamna i en korg, jag pratar Frisbeegolf! ;)
 
Jag hade även tvätt att fixa så i med två maskiner och sen ombyte till lämpliga Frisbee kläder!
 
Vädret hade varit sisådär under natten och det var blött i gräset, några kompisar till Lennarts fästmö var på plats i Borås samtidigt, de kommer från Lidköping och har precis som vi fastnat för den här sporten, det visade sig att de var gamla gamers som jag var en gång i tiden, det lustiga var att när jag spelade massa datorspel dygnet runt (8-10 år sedan) var vi på besök en gång i Lidköping och spelade mot ett annat internet café i Quake 2, där på plats i bakgrunden satt en kille och spelade Counter-Strike hela tiden och just HAN blev en av världens bästa spelare på den tiden och var med i Sveriges bästa klan... och just HAN är kusin med den ena killen som var med igår så vi pratade om allting inom gaming som hände för över 10 år sedan, helt fantastiskt.
 
Visst jag missade mycket i min ungdom som har med tjejer och annat att göra och min mamma sa alltid att jag kanske en dag kommer att ångra att jag satt där framför datorn, men just då hade jag så otroligt kul, jag var riktigt duktig, topp fem i Sverige inom det spelet jag spelade, landslagspel, sponsorer, allt... jag var NÅGON även om det bara var inom gaming.
Nu idag inser jag att jag var ganska naiv, det var som när jag köpte hockeybilder för alla månadspengar jag fick på den tiden i tro på att man en dag kunde sälja de som var värda mycket och få massa pengar, visst om så där 50-60 år är det nog värda en hel del och jag har de sparade men just då var man inne i en bubbla, man gjorde saker för att det var kul och inte för att man måste som det är idag.
Jag måste väl inte göra något förutom att jobba och betala hyran för att överleva men idag vet man lite mer vad livet går ut på, jag har mognat helt enkelt och tjejer har jag ju faktiskt haft även om de kan räknas på en hand.
 
Det räcker dock med en tjej för min del haha... hittar man rätt direkt så är det bara att köra på men konstigt nog är det som att köpa en hoj... man måste prova en hel del innan man hittar en som är snygg, billig i drift, långa service intervaller och som ständigt vill ha full gas så att säga. ;)
Jag har avverkat åtta motorcyklar och några av dem har nästan kostat mig livet flera gånger om... även om en förlorad mjälte gör ont så gör saknaden av kärlek betydligt ondare, inte samma smärta... en mjälte plockar man ut och syr igen och sen är man "fit for fight" efter en månad, men kärleken ger sig inte, den nöter och nöter tills den dyker upp igen och nu är jag 30 år gammal och skall jag bli farsa en dag så får det fan hända något nu medan jag kan leverera. ;)
 
Oj... nu skrev jag massor som inte har med gårdagen att göra, ber om ursäkt! :)
 
Väl vid Ymer var det dags för spel... trodde jag... som vanligt öppnar Lennart sin baklucka på bilen och han förvandlar sin bil till ett rullande "stånd", jag citerar honom: "Är det någon som vill köpa, kom och köp frisbees... billiga priser...".
Jaha då börjas det igen tänkte jag och mycket riktigt, Lidköpingsligan var sugna på lite ny plast i väskan... det var som att vara utomlands vid en marknad, det skulle prutas och Lennart snackade på och skall han sälja något kan han låta mycket övertygande fast man vet att det är bullshit. ;)
Men 180 kr i fickan och han var nöjd, bredvid stod jag och undrade om jag hade tagit fel på tiden för det var väl klockan 14 vi skulle SPELA och ingenting ANNAT!? ;)
 
Finally... mot tee och hål ett!
 
Lennart drar iväg en driver vid hål ett... och med 180 kr på fickan ser det lite tungt ut va? :)
 
Jag behöver egentligen inte skriva så mycket mer om den här rundan för det gick åt helvete för mig rent ut sagt, vid hål 15 hade jag lika hög poäng som jag har har som personligt rekord under 18 hål! ;(
 
Lennart till vänster och "Lidköpingsligan" är resterande personer.
 
Det blev en fin runda fast jag blev sur och jäääävligt gnällig men det är väl inte så konstigt om jag har årets sämsta runda?
 
Precis... där håller Ni med mig, tackar! ;)
 
Efter Frisbeen var det fort hem, ta hand om tvätten, få i mig lite mat för klockan 22 var det bio i Göteborg!
Men som vanligt är det något som skall skita sig... jag är taggad, jag gör allt rätt, jag äter, duschar, gör mig fin och skall hämta tvätten... tror Ni inte då att torktumlaren har gått sönder!?
 
Alltså vad i #¤%&/()=?, det är ju så typiskt mig... jag har 20 minuter på mig sedan måste jag åka, bitter och sur för andra gången den dagen slänger jag i tvätten i flera påsar och går tunga trappsteg upp i lägenheten.
Där öser jag ut allt på mitt "barbord" i köket och känner mig som Lennart när han skall sälja frisbee... men mitt motto var inte att sälja utan att få någon att hjälpa mig och hänga tvätt.
Men ensam är stark som jag brukar tänka på och det var bara att börja, dela upp strumpor, kalsonger, handdukar, lakan och hänga upp allt där det fanns plats.
När jag var klar såg mitt kök ut som en bordellverksamhet eller liknande, kläder och oreda överallt... men redo för Göteborg och Snabba Cash II!
 
Vid 21:50 hämtar jag ut biljetterna och vi sätter oss, folk runt omkring viskar till varandra om den första filmen och alla är förväntansfulla!
 
Bra platser, stora salongen på Bergakungen eller "Burger King" som den heter på Engelska! ;)
 
Filmen var riktigt bra... jag trodde inte det skulle vara så mycket "pang pang" men det funkade, lite segt dock att det är en "transport film" inför den sista filmen i trilogin, lite som "Sagan om de två tornen", vem bryr sig om den det är "Konungens återkomst" man vill se! ;)
 
Efter bion blev jag kvar i Göteborg till söndagen, det är bra att ha vänner som ställer upp med en sovplats. :)
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 
 

Frisbeegolf, tvätt och Bio!

Nu sitter jag här ombytt och klar i väntan på att Lennart skall dyka upp.
Vi skall iväg och köra lite Frisbeegolf, det kan bli alla banor idag det beror helt på vädret och hur det går... några vänner till hans fästmö har på senaste tiden fått upp ögonen för sporten och de har åkt ända från Lidköping till Borås för att testa alla banor här.
 
Idag är det också tvättdag för min del, nu körs maskiner och fler blir det under dagen, jag har varit riktigt flitig och var uppe i tid idag, städat lite och "underhållt" min lägenhet. :)
 
Ikväll blir det också Bio i Göteborg, "Snabba Cash II" skall ses!
Jag hade tur och lyckades boka platser mitt i den stora salongen, det skall bli riktigt kul att se fortsättningen i trilogin om "JW" och hans tid som kriminell.
Jag får se när jag kommer hem imorn men fram tills dess är det full fart nu under dagen!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Inget Onyx men väl en cykeltur!

Efter arbetsdagen var det dags att ta ledigt under helgen... såååå skönt med fredag!
Jag hade följe hem med Lina mot centrum och sen skulle det handlas hårfärg, dock dög inte ICAs utbud för Lina och det fick bli H&M istället, jag passade då på att handla lite mat på ICA när jag ändå var där, smart move! :)
 
Väl hemma var jag helt slut, Onyx stänger klockan 20:00 på fredagar av någon anledning och vädret utanför var fint... hmm... tiden räcker inte till både powernap, cykling och Onyx så jag fick välja och det blev cykeln som vann!
 
Efter lite sömn och mat i magen var det en mycket piggare kille som lämnade lägenheten för att cykla, det blev den "gamla vanliga rundan" och jag höll ett bra tempo hela vägen, som vanligt stannade jag till vid Shell i Gånghester för att kolla lufttrycket och det fattades som vanligt 1 bar i båda däcken, jag tror inte mina ventiler fixar 5.5 bar totalt och funderar nu på att byta till racerslangar inför nästa däckköp, något att tänka på helt klart.
 
Det blev totalt 3.1 mil!
 
En helt okej tid, jag snittade exakt 2.5 mil under en timma!
 
Snart hemma igen, 5 km kvar!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Recap på hela veckan!

Nu när lördagen är återberättad har jag bara resten av veckan kvar haha, men det går snabbt!
 
Söndag:
I söndags var det dags för badminton igen, Lennart ville utmana min syster och självklart bangar inte hon, jag var tveksam till att vara med igen då jag hade fortfarande en enorm träningsvärk i baksidan av låret i höger ben och rumpan samt i höger underarm, det finns tydligen muskler där också.
Men utan mig kommer de inte in på min arbetsplats och varför sitta bredvid när man kan spela och få ännu mer ont? :)
 
Eftersom vi var tre pers kom jag lite snabbt fram till att man kan köra "vinnaren möter" och sen spelade man bara ett set och först till 11.
Vinnaren är den som har samlat ihop mest setvinster under utsatt tid.
Först ut var syster och Lennart, det var en fröjd att se min syster spöa Lennart i första settet!
Han blev lite tyst men hon är duktig och som kille vill man inte inse att en tjej faktiskt kan vara bra på något... eller tolka inte fel nu... vara bra i en sport.... alltså... att en tjej kan vara bättre än en kille! ;)
 
Då var det syster mot bror och jag vann settet med 11-7 om jag inte minns fel, redan där kände jag av mitt lår och jag visste att om Lennart slår korta bollar mot mig har jag ingen chans... mycket riktigt utnyttjade han mitt "handikapp" och vann med 11-5.
Medan jag låg på rygg och försökte sträcka ut mitt lår såg jag nästa match mellan syster och Lennart upp och ner... även den vann min syster och Lennart började bli allt mer sur, syster var dock nöjd och kaxade sig.
 
I vårat nästa möte var mitt ben totalt kasst och jag haltade mig framåt vilket resulterade i att hon vann ganska stort, efter den matchen gav jag upp för dagen och Lennart sa några nu kända ord "Micke, jag skall vinna över din syster så enkelt är det..."
 
Även Lennarts sambo dök upp och nu var hallen nästan full av publik, hela två stycken!
 
Innan syster och Lennart spelade sin tredje match mot varandra var ställningen:
 
Vinster:
Jag: 1
Syster: 3
Lennart: 2
 
Vid deras femte möte kom Lennarts vinst och han kunde äntligen känna sig stolt, alla tre var helt slut och vi gratulerar syster Marielle till en överlägsen vinst på fem segrar, Lennart fick tre och jag en.
 
På söndagsnatten var det OS-avslutning och vid 02:00 somnade jag, hela fyra timmars sömn tills klockan skulle ringa och det var dags för arbete!
 

 
Måndag:
Måndag morgon var ingen rolig historia, trött men vid liv!
Arbetet flöt ändå på bra och den här måndagen var lite speciell, jag skulle till Liseberg på kvällen!
 
Vid 17-tiden satt jag på 100-bussen mot Sveriges näst största stad Göteborg, en stad jag besökt ganska mycket det här året så mitt lokalsinne "har den senaste kartan" över staden, jag hittar bättre och bättre! :)
Jag älskar Göteborg och jag har varit lite emot staden tidigare då den är så stor som den ändå är men jag kan nog tänka mig att flytta dit en dag, nära havet också som jag älskar så mycket.
 
Min mor och syster var redan på plats och inne på Liseberg, det var säsongsavslutning för "Lotta på Liseberg" som sänder live i TV4, för Ni som har missat är det ett mindre "Allsång på Skansen" men placerat i Göteborg istället för huvudstaden Stockholm.
Mor och syster gillar musik och Lotta så det var givet att de var där på genrepet medan jag kom så fort jag kunde. Jag gillar också TV men jag var mer inställd på att få åka AtmosFear för första gången! ;)
 
Sol i Borås men vid Landvetter möter jag det här... inte kuuul!
 
Välkommen till Liseberg, i bakgrunden syns AtmosFear!
 
Nu så... dags att ringa syster för att träffas på insidan!
 
Vi träffades vid garderoben och sedan köpte vi ett stort åkhäfte att dela på, det kändes ganska meningslöst att köpa åkpass för några timmar då två timmar går åt till "Lotta på Liseberg".
Tanken var att vi bara skulle åka AtmosFear och sedan ta lite lotter... vi gick rakt upp till AtmosFear och det var 15 min i kö, helt okej tyckte vi.
Det var lite pirrigt att stå i kön men när vi väl satte oss släppte allting och jag blev allt mer taggad och nyfiken, jag har inga problem att åka saker jag åker allting men går det runt-runt brukar jag må illa och undviker gärna virvelvinden och den stora gungan på toppen.
 
Hur som helst, vi satt äntligen i AtmosFear och vi var på väg upp... dra åt helvete rent ut sagt vad hög den där "stolpen" är eller ja tornet... det slutade aldrig att gå uppåt kändes det som men väl uppe satt jag helspänd, Marielle hade åkt den tidigare men för min del var det "oskulden" som togs!
 
Vroooooooooom..... gaaaahh..... herrejävlar... vrooooooom.... lät det ungefär! ;)
Väl på marken kunde jag bara skratta så härlig den är, skönt att ha det avklarat!
 
Innan Lotta skulle dra igång blev det lite snabbmat på "Burger King" men vid 19:50 var vi nere bland folket och väntade på att det skulle dra igång!
 
Go Lotta!
 
Jag stod där i ungefär 40 min sen började jag blev rastlös och jag begav mig ut bland alla chokladhjul i jakten på en stjärnvinst!
 
Kom igen nu då... skall det vara så jäkla svårt att vinna!?
 
Jag älskar Plopp och när jag stod där var det bara stjärnvinst som räknades, jag spelade och spelade, femma dit och femma hit... och plötsligt händer det... hjulet stannar och mitt nummer visas... kom igen nu då vad vinner jag!?
Andra pris... fine inte stjärnvinst men jag tänkte att... tja jag får väl en påse med mindre Plopp i... mina förväntningar är höga men då kommer killen som har hand om hjulet fram med två små Plopp som kostar 7kr i din närmaste butik... !"#¤%&/(), hur fan kan det vara andra pris!?
Jag hade precis betalt 75 kr för något som är värt 15 i butiken ungefär, meeeeen vad gör det jag hade kul och hade alla gått där ifrån med en stjärnvinst för fem kronor hade Liseberg gått med förlust.
 
Jag vände och gick mot Lotta igen...
 
Många tittade mot scenen men jag fastnade för den här luftballongen istället...
 
Lotta var äntligen slut och vi gick mot Balder, på vägen dit fann jag ett "stånd" där man kunde skjuta luftgevär, jag tvekade först men jag gillar allt som har med skytte att göra och min hagel samt älgbössa brukar sitta där de ska så det var självklart att jag skulle skjuta!
Det gick förvånansvärt bra, jag sköt 46 poäng av 50 på fem skott utan stöd, så nöjd! :)
 
 
Balder är en favorit helt klart och Marielle älskar den också, vi satte oss längst fram för nu var klockan 22:30 och hela Liseberg och Göteborg lös upp mörkret så fint. Vi skrek som vanligt men min syster förstår inte riktigt när man har åkt färdigt utan hon fortsätter skrika ett bra tag efteråt haha så man får säga till henne att "Nu hör alla dig..." och då brukar hon sluta! ;)
 
Inför bilden som tas under åkturen sa jag till henne att "Låtsas sov på bilden...", jag kan erkänna att lite töntigt är det jag vet men ändå kul juuuuu... och vi lyckades få till en riktigt "ful" bild som vi sedan köpte, nu står den här på min hylla och jag ler varje gång jag ser den.
 
När vi var klara med Balder kommer min mamma och bär på något, hon har vunnit en stjärnvinst!!!
En stor Geisha hade hon i handen och en gladare mamma var svårt att finna just då på Liseberg. :)
 
Efter Balder med en kvart kvar tills Lisberg skulle stänga beslöt vi oss för att åka AtmosFear en andra och sista gång för dagen, när vi kom upp till den var det ingen kö och vi kunde sätta oss direkt i stolarna, vi fick info om att det var sista åket för kvällen, vilken tur vi hade!
 
Den här gången stod mamma och tittade genom ett fönster som finns en trappa upp, hon tog en bild på mig och Marielle när vi är på väg upp, tack mamma!
 
Se så glada och nöjda vi är! ;)
 
Efter AtmosFear som var ännu bättre andra gången var det dags att åka hem, tack mamma och Marielle för en väldigt lyckad kväll! <3
 
Ännu en sen kväll men lätt värt att offra lite sömn för!
 

 
Tisdag:
En trött kille är på arbetet klockan 07:00 och vet då om att han skall jobba över till 18, det är lite segt men timmarna går snabbt mellan 16-18 som tur är.
På kvällen var det dags för Onyx igen, jag hade lite ångest då jag hade prioriterat annat under helgen men kroppen behöver vila ibland, jag körde bröst och triceps.
 

 
Onsdag:
I onsdags var det arbete 7-16 och på kvällen blev det Onyx som vanligt, biceps och mage.
 

 
Torsdag:
I torsdags var det arbete 7-16 och på kvällen blev det Onyx... surprise... rygg och axlar.
 

 
Det här var lite kort om hela veckan mer eller mindre, nu är det fredag natt och snart lördag, jag skall skriva om idag (fredag) också men det blir ett eget inlägg då det är aktuellt.
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Lördagen på två hjul! [Del 3]

Första och andra delen finns här: [Del 1] och [Del 2]!
 
Väl utanför var det på med väskan och upp på hojen igen... sen bar det av till... Berg!
 
Det var min tanke men när jag lämnade museet klockan 17 och hade Berg, Borensberg och ett annat stopp kvar fick jag helt enkelt prioritera om, tiden gick och vägen hem skulle ta längre tid då jag skulle hålla mig utanför motorvägen och köra längs turistvägen.
 
Jag styrde hojen mot Berg men den här gången fick jag tyvärr bara åka mot Berg och inte stanna där... om jag skall vara helt ärlig så kom jag inte ens ut på R34 haha, jag visste att jag skulle följa 34:an och hade studerat vägarna lite i telefonen innan jag gav mig i väg från museet men vad hjälpte det?
Mitt lokalsinne som jag annars skryter om svek mig och vid en utfart i Malmslätt som jag var 100% säker på att jag kom från vänster svängde jag fel...
Jag visste att jag skulle komma fram till en stor rondell men jag körde och körde... tillslut kom jag fram till en "mindre tunnel" där motorvägen åkte över då började polletten ramla ner... men jag var envis och sa till mig själv "Näe du Micke, är det något du är bra på är det att hitta vägen... ge fan i telefonen!".
Ungefär... tja.. en mil tills den närmaste bilen var en kossa ville jag inse att jag var ute på landsbygden och yrade runt.
Jag svalde min stolthet och nu gällde det att överleva helt enkelt, fort fram med telefonen och jag tittade... hmm... bara en och en halv mil åt fel håll inte så tokigt ändå försökte jag intala mig själv.
Jag skulle svänga av från 34:an mot Fornåsa men var i en mindre "by" vid namn "Västerlösa".
Jaha tänkte jag hur i helv... det fick bli en ny väg för mig helt enkelt, jag siktade på att komma ut vid "flygrakan" som en del av en stor väg kallas och byn "Klockrike" kände jag till sedan tidigare... okej nu var det fokus!
 
Jag ville inte styra in på grusvägar och annat för jag har erfarenhet tidigare av att jag ligger i diken eller i mindre vattendrag då så asfalt var ett föredra, det fick bli mot "Maspelösa gård" där har jag också varit innan!
 
Sagt och gjort jag försökte komma ihåg "lång höger sen vänster" i huvudet och åkte, som tur var handlade det inte om en lång sträcka och jag var äntligen ute på en väg som jag har åkt på många gånger tidigare. Freedom!
 
Turistvägen "börjar" vid Ödeshög och vägen dit är också fin om man håller sig ifrån motorvägen, det fick bli via Fornåsa, Österstad, Motala, Vadstena och Omberg.
På väg mot Fornåsa gjorde jag ett mindre stopp hos några bekanta men när jag sedan åkte vidare var det dags att tanka igen och då i Fornåsa.
 
Utan bensin blir det svårt att komma hem!
 
Nu var det Mr Lokalsinne igen och resan flöt på bra från Fornåsa, förbi Motala och Vadstena, en riktigt härlig väg för oss som åker på två hjul.
 
När jag passerat Vadstena kom jag och tänka på en härlig "rastplats" längs vägen och det är den vid Omberg, ett ställe som jag bara besökt en gång tidigare men det är ett riktigt fint ställe, kortfattat svänger man av R50 och kör upp på en stor kulle och högst upp finns ett mindre naturmuseum och ett fik, går man vidare mot Vättern som ligger precis bakom kullen kan man ställa sig på en liten "platå" som går ut från kullen och över Vättern!
 
Uppe på kullen vid Omberg, ännu en mc-parkering, tackar!
 
Jag stannade bara för att titta om något hade förändrats på ett år men det var sig likt, en stor grill lyckades jag dock hitta som inte har stått där tidigare, jag köpte även en Loka inne på fiket.
 
För att visa Er hur utsikten är från platån får Ni stå ut med en bild från påsken förra året. :)
 
Ahhh...härligt!
 
Efter mitt beök på Omberg rullade jag ner från kullen och mot Ödeshög, snart skulle jag köra ut på den fina turistvägen, det är den gamla E4 kan man väl säga, en väg som ligger precis vid Vättern.
Ut på turistvägen och där var det bara vatten framför mitt framhjul, ta mig inte på orden för då hade jag varit blöt men det var bra nära mig... utmed vägen stannade jag på många fina rastplatser, jag tycker det är kul att "se vad som finns bakom nästa kurva" så att säga.
 
Här ligger nog macken som har finast utsikt!
 
Står det bilar på en rastplats måste det finnas något fint att se...
 
...och det fanns det!
 
Jag älskar svensk film och svensk musik men just film... när jag kom körandes där på vägen ser jag en skylt på ett samhälle som verkligen fick mig nästan att köra av vägen, i filmen "Leif" av Galenskaparna finns det en scen där "hela gänget" sitter i en taxi och knör, de försöker komma undan polisen och de vet inte riktigt vart de skall åka när Anders Erikssons karaktär Gunnar Volt säger: -Kör till min bror i Stava så får vi lite andrum!
När jag såg skylten upprepade jag hela den scenen för mig själv under hjälmen i så där 2-3 mil framåt. ;)
 
Om Ni är nyfikna på vad det är för film och just den scenen så klicka här: LEIF, spola till två minuter om Ni bara vill se scenen men hela del 4 av 13 är underbar annars rekommenderar jag hela filmen! ;)
 
Haha en helt underbar skylt!
 
Efter Stava närmade jag mig Gränna igen jag stannade nedanför Braehus och tog en kort pause medan jag såg ut över gula fält och massa vatten!
 
Uppe till höger i bakgrunden på kullen syns Braehus och bakom Braehus går E4:an.
 
Tänk att bo här på sommaren, om någon från "Bonde söker fru" bor här i årets säsong då skriver jag!
 
Upp på hästkrafterna igen och mot Gränna!
 
Gränna är en otroligt mysig stad och jag har aldrig riktigt varit där "på riktigt" utan har mest stannat för att köpa polkagrisar eller bara åkt igenom, därför bestämde jag mig för att ta ett kort besök i hamnen.
 
Gränna hamn!
 
Det här var sista pausen för kvällen och sen var det full fart hem till Borås för min kropp började bli trött av 10 timmar i ett skinnställ!
 
Borås!
Då var jag hemma igen efter en helt underbar dag på motorcykel, mycket fint att se och fina vägar att köra på!
 
Det här är slutet på "Lördagen på två hjul!"
Nu blev det här tre ganska långa inlägg som återberättar allt jag upplevde den här lördagen som var, jag hoppas att Ni "var med mig" hela resan! :)
 

 
Nu skall jag iväg till Onyx igen, ikväll blir det rygg och axlar som får jobba, när jag kommer hem skall jag skriva vidare, jag måste komma ikapp med bloggandet, det blir kort om söndagen, lite längre om måndagen när jag var på Liseberg och resten av veckan var det mer eller mindre bara arbete, Onyx och skriva om det här.
 
Mål väl!
 
/MONSTRET

Lördagen på två hjul! [Del 2]

Fortsättningen från [Del 1].
 
Efter mitt besök på Gyllene Uttern satte jag mig på hojen igen och åkte rakt över gatan till... polkagrisfabriken självklart!
Jag hade lovat Lennarts fästmö att köpa med mig en "stång" till henne och snäll som jag är lyder jag en kvinna.
 
Tänk vad mycket gott det finns innanför de här väggarna bakom mig!
 
Väl innanför dörren är det kaoz... massa tyskar och danskar som mer eller mindre springer med stänger och strutar i händerna, "mutter" och "vater" sas det där inne gång på gång och det betyder mor och far på tyska... mitt i allt står en svettandes mc-förare som bara vill ta sitt godis och betala, flytta på Er ungar var jag nära att gapa ettag där inne...
Men jag fick betala tillslut och kom där ifrån med tre strutar med polkakarameller, en till mamma, en till syster och sen då en till Lennarts fästmö. Jag köpte strutar då de räcker längre, öppnar man en stång och börjar slicka lite försiktigt och sen suga... allt mer och hårdare... ehhmmm.... fokus Micke... då blir man mer eller mindre tvungen att äta upp allting för den blir så kladdig annars... ehmm ja att spara alltså... Ni fattar vad jag menar! Men en strut kan man spara och ta lite mindre bitar då och då... jodå så att jag är ganska smart tro det eller ej!
 
Välkommen till sockerparadiset där njutning möter hål i tänderna i en armbrytning! ;)
 
Den klassika "salt/hallon" struten med den nya "turkisk peppar/hallon" struten köpte jag!
 
När mina tre inköp låg i väskan bak var det dags att rulla vidare, min plan har alltid varit att åka längs turistvägen mot Ödeshög men när jag lämnade polkafrabriken var klockan redan 14:30 och jag visste att flygplansmuseet stängde klockan 17 och jag hade även planerat in ett besök där... jag stannade upp innan påfarten till motorvägen och velade om jag skulle ta turistvägen eller åka direkt till Linköping och kom på sen att den vägen finns kvar på hemvägen, sagt och gjort fällde jag ner mitt visir och drog upp på motorvägen!
Mil efter mil slukade jag och 45 min senare var jag framme i Linköping, inte en helt "laglig" färd kanske men det gick fint, lite trafik och bra väder kan få vem som helst att gasa lite extra.
 
Om jag nu får skryta lite så har jag sjukt bra lokalsinne, jag har endast varit där en gång tidigare och jag minns "ungefär" vart det låg, jag minns "Linköping västra" och något med att det låg lite utanför.
När jag närmare mig skylten "Linköping västra" svänger jag av och jag ser direkt en fin och brun skylt som visar vägen mot museet, ohhh yes... i still got it!
 
Det är något med den östgöta slätten och mc-parkeringar, de finns överallt... tackar!
 
Då var jag framme, slut i armar och trött i ögonen men framme vid mitt mål!
Mc-parkeringar finns överallt här "uppe", jag känner mig som VIP, medan andra får trängas gled jag in mellan betongsuggorna till höger rakt över ett övergångställ haha, jag råkade missa infarten men på två hjul kommer man fram överallt, perfekt mitt framför ingången!
 
När jag hade betalat min biljett ser jag den här söta gubben, han gillar uppmärksamhet!
 
Väl innanför dörrarna var allt sig likt, personal och "shoppen" var den samma, det som var annorlunda var den här gubben han var ny för mig, jag är lite som jag är och eftersom det stod på engelska på hans rygg så var jag tvungen, jag gick fram och sa "Hello, what kind of aircraft do you have as your favourite?", gubben blev lite tyst men fick ändå fram "Good day, i like Gripen..." då erkände jag och sa att jag var svensk, han skrattade och sa "Ja där hade jag tur..." haha, vi bytte några ord och han gav mig ett guideblad om museets layout.
 
Så här ser ena hallen ut, helt fantastiskt, spegelblanka golv, rent och snyggt så det skall vara!
 
Jag gick igenom den första hallen ganska snabbt, tittade på mina favoritplan, allt från Mini-Draken till Gripen och den klassiska Mustangen.
 
Ett av världens bästa stridsflygplan idag, JAS 39 Gripen!
 
P51 Mustang!
 
När jag skulle gå till den andra hallen där de mer moderna planen står passerade jag en liten tunnel som förra året ledde till en tidslinje som visade katapultstolens utveckling men istället finner jag nu ett lekrum för barn... jesus...
Men barn som jag är går jag ändå in och finner det här rummet ganska intressant, man kan rita och klättra upp på saker, dra i snören som startar kugghjul... ja det var kul faktiskt, som ett vuxet barn smälte jag in ganska bra bland alla hobbits! :)
 
Här kunde man sitta i stolen och dra i några snören så man låtsades flyga med vingarna...
 
Nu när barndomen var väckt i mig på riktigt gick jag upp en trappa för där fanns det mer leksaker, vika ett pappersflygplan om man vill det, skjuta med en låtsas kanon, kasta mindre plan m.m. lite som "Tom Tits".
Det jag fastnade för och som min nätta ålder på 30 var mer anpassat för var den häftiga simulatorn!
 

Nu snackar vi datorskärm, en instruktör visade mätare och vad man skall tänka på under flygningen.
 
Jag provade tyvärr den aldrig själv då det var en kö på säkert 5-10 pers, sen är mitt skinnställ ganska stelt som gör att jag blir ganska osmidig, men det var kul nog att titta på!
 
Efter simulatorn gick jag in i den stora och moderna hallen som har massor av fina flygplan samt några helikoptrar, mums!
 
Nu snackar vi stort flygplan, en Catalina!
 
Det stora planet är en Catalina, "samma" plan som letade efter DC-3:an som blev nedskjuten 1952. Catalinan blev också anfallen av Ryssland och av MIG-plan men de lyckades landa och blev räddade av ett tyskt fraktfartyg.
I taket hänger en klassier (det gröna), Spitfire var ett väldigt populärt flyg under andra världskriget, snabbt och lättflyget.

I bakgrunden (silver med röd nos) i taket kan vi även skåda en svensk klassiker, J29 även kallad "Den flygande tunnan", det var en stor framgång för Sverige och för det svenska flygvapnet, det led senare av stora problem med vingarna och byggandet av ett nytt stridsflyg inom Sverige sattes igång på 70-talet.
 
Världens snyggaste stridsflygplan om jag själv får välja, AJ37 Viggen!
 
Innan våran nuvarande JAS 39 Gripen byggdes var det Viggen, ett flygplan som för mig är det snyggaste som gjorts ännu idag, jag vet inte varför jag gillar det men det är som en kvinna, vacker... farlig... känslig och jävligt dyr i drift! ;)
 
Det här kortet togs från en höjd, säkert 20 meter ifrån och jag kunde nästan ta på nosen kändes det som... mmm... mäktigt!
 
På golvet nedanför alla plan (syns under Viggen tex) fanns det rum som utspelades på diverse årtionden, från 50-talet till nutid ungefär.
Jag passade på att fota mig själv i 60-tals anda, det är så konstigt att föreställa sig att sina föräldrar har växt upp i allt det där.
 
Här sitter jag och läser en EXPRESSEN från 60-talet! (Det är noga för vissa vilken tidning det är) ;)
 
Får jag bjuda på en kopp medan jag filosoferar? ;)
 
Efter min fotosession med mig själv var jag så otroligt varm så jag trodde att någon hade tryckt in ett duschmunstycke i mitt skinnställ, svetten rann och i väskan hade jag bäddat in min kamera i handdukar och en fick gå åt till att torka svett... inte så fräscht jag vet men manligt på något sätt! :)
 
Efter mitt torkande gick jag ner i källaren där museets kronjuvel finns.... DC-3:an!
 
Det är ett flygplan som försvann 1952 på ett spaningsuppdrag vid den ryska gränsen, vid den sista flygningen kom några MIG-plan upp och la sig bredvid (ryska stridsflygplan), de ville tvinga DC-3:an till Ryssland men svenskarna visste då att fångenskap väntade och fick de tag på planet så hade ryssarna lite övertag på Sverige och det ville vi inte!
Kaptenen satte då kurs mot Gotland men en DC-3:a är så otroligt mycket långsamare än ett plan med jetmotor och ryssarna öppnade då eld, sen försvann det från den svenska radarn.
Efter "mycket" letande fann Sverige planet 2003 efter 51 år på Östersjöns botten.
2004 bärgades det och nu kan man alltså beskåda det på museet, allt från hela historien till personliga saker finns att beskåda, det är en något kuslig men fin stämning där nere, jag kan varmt rekommendera det helt klart det bästa på hela museet om man gillar historia.
 
 There she is... DC-3:an!
 
Besättningen på DC-3:an, alla omkom tyvärr! ;(
 
Klockan gick och det var en halvtimma kvar tills museet skulle stängas, jag gick upp till "shoppen" och jag hade redan bestämt mig för att köpa en tröja, jag hade en t-shirt tidigare som minne från mitt första besök men köpte en likadan plus en tjock luvtröja... ohhh så nöjd jag är! :)
 
Det fick även bli en språngfika på vägen ut jag hölll på att dö av vätskebrist där inne...
 
Väl utanför var det på med väskan och upp på hojen igen... sen bar det av till... [Kommer i del 3]
 


Nu blir Ni allt nyfikna va? ;)
Jag kan tro det... resten kommer i del tre... det kan bli senare ikväll för nu skall jag till Onyx för ett styrke och motionspass så jag kan inte lova Er något det beror helt på vad klockan blir.
 
Nu blir det dock:
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Lördagen på två hjul! [Del 1]

Då så... vart skall jag börja? :)
 
Jo... lördag morgon ringde klockan vid nio tiden jag gick dock upp 09:30 jag hade packat halva natten och jag är ALLTID sen ute men upp kom jag och frukosten bestående av en halv burk skinka åkte ner i magen.
Jag tittade ut och vädret verkade lovande (det kan ju ändras under natten), åka hoj i regn är ingen rolig upplevelse, dels blir man blöt men sen är även asfalten hal och då kan man inte lita på greppet och att åka och vara rädd hela tiden för ett fram eller bakhjulssläpp är inte kul så det är sol jag vill ha!
 
(Alla bilder här nedan är tagna med en iPhone 3GS eller med min systemkamera, vilka som är tagna med vilken hoppas jag att Ni själva kan se!)
 
Klockan 10:30 var det dags att gasa iväg, jag var redo!
 
En extra väska satt fast på skjutsdynan, man vet aldrig vad man "råkar" köpa längs vägen.
 
Redan i Ulricehamn kom mitt första stopp hos Lennart och Henriette, ett kort sådant!
 
Min plan var att åka utmed turistvägen längs Vättern, när jag precis hade passerat Jönköping var det dags att tanka upp, jag hade halva kvar säkert men det är inte så många mackar på "landsbygden" så jag ville vara säker. :)
 
Andra stoppet blev vid "Gyllene Uttern" utanför Jönköping.
 
Gyllene Uttern är ett hotell men som även har en restaurang, fik och en liten bod där diverse "hemslöjdsprodukter" säljs till förmånliga priser, där gick jag in och sa "Kommer du från Boden?"... ett försök till ett skämt som inte uppskattades och den stackars tanten bakom disken bara tittade på mig och sa "Nej, Gnosjö!" Haha... jahapp då får jag titta runt lite och se vad du har för kul sa jag och gick allt mer längre in.
 
Efter typ två minuter tackade jag för mig, även om jag uppskattar hemslöjd och allt som har med det att göra är inte riktigt broderade dukar det första jag köper om jag har lite pengar över... även om det är fint!
 
När jag gick igenom restaurangen och ut på balkongen på baksidan, jag kan ju tillägga att det var första gången jag var där, jag har bara hört bra om det tidigare... där möts jag av en otrolig utsikt över Gränna, Visingsö och Vättern!
 
Maffigt... Gränna till höger och Visingsö till vänster. (Vättern är den där stora vattenpölen i mitten)
 
Gränna rakt fram och fiket på Gyllene Uttern till höger där även den första bilden togs.
 
Efter mitt besök på Gyllene Uttern satte jag mig på hojen igen och åkte rakt över gatan till... [Kommer i del 2]
 

 
Nu blir Ni allt nyfikna va? ;)
Jag kan tro det... resten kommer i del två imorgon, jag hoppas att vi ses då för nu måste jag sova, jag har hållit igång hela dagen och nu en bit in på natten, allt från övertid på arbetet till ett besök på Onyx, sov gott!
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Ordningen återställd!

Nu är jag tillbaka till verkligheten på något sätt, det har varit 100% rörelse från i fredags, inget gymmande tyvärr utan jag har hållt igång med andra aktiviteter och dagarna har blivit långa kvällar.
Idag jobbar jag 7-18 men ikväll blir det gym igen, jag har haft lite ångest det får jag erkänna men kroppen behöver vila ibland och de här tre dagarna har jag ändå varit aktiv på något sätt.
 
Mer om det här skall jag börja skriva om ikväll, håll ut läsare! ;)
 
Mål väl!
 
/MONSTRET

Jag ber om ursäkt!

Det har varit lite dåligt med bloggandet i helgen men det är bara tillfälligt!
 
Hela lördagen var jag på vägarna och det kommer jag att skriva om har även tagit lite bilder från det äventyret.
Söndagen som nu går mot måndag har jag haft fullt upp, allt från Badminton till kompisar.
I morgon måndag kommer jag att arbeta fram till 16 självklart men sen sätter jag mig på första buss till Göteborg och då kommer jag tyvärr inte heller hinna att blogga! :(
 
Men på tisdag är jag tillbaka och då med ett långt inlägg om allt som har hänt, den som väntar på något gott...
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Fredag som nu går mot lördag!

Klockan är väldigt mycket just nu, jag har hållt igång hela dagen känns det som!
Först arbete självklart och sen var jag så otroligt trött så jag bäddade ner mig i sängen runt 17:30 och skulle sova till 18:15 men när väl klockan ringde var det jag som tryckte på snooze gång på gång...
 
Runt 18:45 kom jag upp och då skulle jag till gymmet som stänger klockan 20, stress, stress det är ungefär så min vardag är känns det som!
 
Väl nere på Onyx blev det 30 aktiva minuter, jag körde biceps och triceps, det var jag och två till i lokalen så jag kunde gå från maskin till maskin väldigt smidigt.
 
Hemma igen och magen kurrade, jag hade planerat att dra ihop en kycklingsallad men jag har ätit det till lunch hela veckan och det är ju ändå fredag... sagt och gjort beställde jag kinamat, underbart! (rimmar) ;)
Medan jag åt upp den goda maten avnjöt jag en bra film vid namn "Battleship", den var bättre än förväntat även om jag "stör mig" ofta på saker och ting i en film, "varför gjorde de inte så, eller så...", visst tänker man så? :)
 
Imorgon ringer klockan tidigt... eller om 6 timmar mer eller mindre, jag skall rasta hojen och det med besked, klockan ringer 09 och jag har packat hela kvällen här nu... eller... jag har laddat kameran, packat ner lite nödvändiga prylar som iPhone hållare, ljust visir om jag åker hem på kvällen, swebars m.m.
Jag har suttit och spanat lite på roliga vägar via hitta.se också och det blir nog en favorit i repris. Jag kör mot Jönköping sen Gränna och utmed Vättern även kallad turistvägen, om jag kör hela den kommer jag att komma ut vid Ödeshög, men vart det bär av efter det vet jag inte riktigt men antagligen fortsätter jag norr ut.
 
Jag skall försöka uppdatera bloggen under dagen om appen inte krånglar som den brukar göra.
 
Det kommer att bli en rolig dag imorn det är jag övertygad om! :)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Årets match!

Ikväll var vi inte syskon längre, ikväll var vi fiender på ett slagfält!
Ett fält med mycket kärlek självklart, det handlade om badminton!
 
Efter jobbet bytte jag om omgående, syster (Marre) var på ingång och runt 16:15 började jag rulla ut nätet på planen.
Hon har spelat mycket badminton i sin ungdom, var riktigt duktig medan jag endast har spelat i "vuxen ålder", jag är inget vidare bra men hon är 32 år, tjej och har inte spelat på en massa år.... haha... näe jag skojar... jag visste att det skulle bli tufft!
 
Hon hade med sig sitt gamla rack som är säkert 18 år gammalt, hon fick det när hon var 14 tror vi och det håller fortfarande klass, det är lättare än mitt nya som jag köpte förra året för massa pengar, redan där kände jag mig besegrad.
 
Vi började värma upp och ju mer den där "bollen" flög över nätet kände jag mig allt mer tveksam till vinst men samtidigt var jag pigg och förlitade mig på mitt spel, trash talk och fula ord!
 
När vi precis skall dra igång matchen ringer Safet och gapar om att vi skall gymma, när han inser att jag spelar badminton blev det fokus på Marre istället, att jag skall hälsa till henne från honom... hmm...
 
Äntligen, matchen startar och Marre tar ledningen, sen är det jämnt hela första sättet, det flyger mer fula ord än bra bollar helt klart, jag kan citera min syster: "Men Marre varför står du inte där bollen kommer... varför rör du inte på dig... jo för jag är ett fetto!" HAHA... det är tur vi har självdistans och skrattar åt oss själva! ;)
 
Första set går till mig... YES!
 
Efter vattenpause drar set två igång, Marre ökar tempot och spelar riktigt bra och jämnar ut det till 1-1.
 
Inför sista och tredje set leder jag med 19-13, men Marre kommer igen och vid 19-19 är hon ikapp!
Sen avgör hon med två raka bollar och tar sista setet med 21-19!
 
Fan jävla helvete #¤%&/()=?!
Hur kan jag torska tänker jag!?
 
Hon ler och säger tyket "Rematch eller?"
Jag kontrar med "Ja det tro fan det..."
 
Rematchen börjar som den första, jag spelar bra i första set, men tappar istället och Marre går om och vinner med 4-5 bollar.
 
Andra set började som det första... bra men jag tappar... hon leder med 4-5 bollar innan jag taggar till och kommer ikapp, vid 16-16 står det lika och jag går upp till 18-16... kom igen nu för helvete Micke det här har du skriker jag och slår mig själv på benen! (har sett hur friidrottarna gör)
 
Jag tar mig samman och vinner andra setet med 21-18, stabilt!
 
Nu skall det avgöras, blir det en 2-1 vinst till mig eller skall Marre även ta rematchen och total förnedra mig?
Well... om vi säger så här... hon leder med 10-2 och vid 19-10 börjar min irritation på kasst spel från min sida gå över till ödmjukhet och beundran åt min syster!
 
Hon tar det sista setet för kvällen med 21-10 och vinner med 2-0 i matcher!
 
Stort grattis syster, grymt spelat och förlåt för att jag kallade dig för fula ord, du är ingen tjej-som-tar-betalt-för-sex, jag tar tillbaka det! ;)
 
Nästa gång är det jag som vinner med 2-0 i matcher var så säker!
 
Marre är taggad inför första set och match, tro fan det så som hon spelade!
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 
 

Lunch!

Just nu lunchar jag i solen, det finns inte så mycket att klaga på!

Må väl!

/MONSTRET


3, iPhone, Onyx och Badminton!

Idag var det arbete under normala förutsättningar som tur var 7-16, jag vet inte riktigt vad det är med vädret över Borås just nu men det VRÄKER ner regn, det är som att stå i en dusch om man går ut, kaoz!
 
När man har sånt här väder kan jag faktiskt stå ut med att semestern är över och nästan le åt de som fortfarande är lediga och hoppas på sol! ;)
 
Efter arbetet var det fort hem, mamsen var på ingång...
Jag hade lovat henne att hjälpa henne med sen nya telefon, hennes första iPhone och det blev en 4S!
Grattis morsan nu har du bättre telefon än din hightech son, not bad! :)
 
Som vanligt är det något som skall krångla, jag trodde att alla kontakter skulle ryka från henens förra telefon som var en Samsung Galaxy R, men efter lite magi från min sida fanns dem i hennes nya telefon!
När jag skulle regga mamsens nya simkort då kom jag fram till världens sämsta automatiska tjänst som "telefonjätten" 3 har.
Först när jag skulle knappa in hennes personnummer blev det en utmaning att hinna 10 tecken innan han helt plötsligt började att läsa upp allt fast jag ännu inte var klar och tryckt på "#", efter tre försök kom jag vidare... phu!
 
Då var det dags igen... hur i helvete skall jag då hinna med 19 tecken har dom tänkt sig? "#¤%&/()
Jag brukar inte skryta men jag är ganska flink på tangenterna på en telefon och dator och jag kände någonstans att människan skall vinna över maskinen, jag skulle inte ge upp!
Jag lärde mig säkert 14-15 tecken i huvudet av 19 och direkt han sa att jag skulle knappa in dem var jag på hugget!
När jag hade två tecken kvar började han att läsa upp siffror... alltså vad i helvete händer!?
Jag började svettas och mamsen ryckte in för att påminna mig om de sista siffrorna men det gick inte, om jag inte fixar det hur skall då en "normal äldre människa" göra det?!

Sen om det inte var nog kunde hon inte heller hämta hem appar, det blev något "error" fast det var rätt konto och lösenord, jag får hoppas att det beror på simkortet, besked får jag imorn när hon har ringt kundtjänst!
 
Ikväll blev det också ett pass på Onyx, ett snabbt pass på 45 min då mamsen stannade till 21, det blev bröst och mage.
 
Imorn är det även den stora fighten mellan bror och syster, jag och min syster skall gå en match i Badminton och jag har en känsla av att jag åker på spö utan dess like haha, men jag spelar för att vi skall umgås lite och för att hon skall få se Borås... sen är resultatet oviktigt i min värld. (vinner jag lär alla få höra det dock)
 
Nu måste jag sova klockan är mycket och jag behöver vila om jag skall orka få spö! ;)
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

100 mil på cykel = SANT!

Ett stort mål för den här sommaren är nu uppnått, jag har nu cyklat 100 mil det här året!
 
Härligt!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Övertid!

En normal arbetsdag för mig är 7-16 men idag blev det 7-18, mycket att göra på "kontoret" så att säga.
Idag regnade det också hela dagen (i Borås kan Ni förstå?)... så otroligt mycket så min arbetsplats var med på Borås Tidnings hemsida under rubriken "Översvämning vid Netonnet", när jag skulle cykla hem var all drama över dock bara så där 4-5h sen för att beskåda "katastrofen". ;)
 
Nu har jag precis vräkt i mig tacos... tacos utan bröd och då kanske det inte heter tacos förresten?
Maten får smälta lite sen blir det Onyx, en standard mer eller mindre. :)
 
Egentligen är jag trött väldigt trött... kroppen skriker vila men det är hjärnan som styr kroppen och hjärnan vill träna!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Trött, så trött!

Safet mötte upp mig utanför Onyx idag, av en ren händelse faktiskt, bra timing på den!
Vi bytte om tillsammans, snärtade varandra lite på rumporna med handdukarna som vi brukar göra... haha.. eller inte, men Ni tjejer tror säkert att vi killar håller på så inte sant? ;)
Näe, efter ett snabbt ombyte började vi styrkepasset, ikväll blev det axlar och biceps, sen när Safet "gav upp" gick jag och hämtade min handduk och mina hörlurar för att sedan gå en trappa ner för att köra crosstrainer.
Det kändes ganska tungt idag, dels benen men det var otroligt kvavt i lokalen, mycket folk och många som sprang på banden så det kändes som att luften inte riktigt räckte till alla där inne.
 
Jag är ingen person som ger mig lätt och tiden tickade på nedåt sakta medan intervallen gav prov på bra motstånd.
Tjugo minuter senare och jag var klar för kvällen!
 
Nu har jag fixat matlådor, skinka till frukost och kyckling till middag... trött är jag också... ögonen vill sluta sig och det känns som att resten av kroppen också behöver vila.
 
Tidigare idag, dags att trampa ner till Onyx!
(Tja tja bloggen... ehm... dagens outfit... ehm....)

Må väl!
 
/MONSTRET

Wohoo!

Jag har överlevt den första arbetsdagen efter semester, jag är nöjd! :)
Det känns dock som att jag behöver sova några timmar men vem har tid för det?
 
Nu skall jag dra ner till Onyx, det blir crosstrainer och ett styrkepass, Safet kanske tittar ner senare men annars kör jag själv, ensam är stark sägs det! :)
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

I'm back!

Jaha då är jag tillbaka på arbetet, efter en jobbig natt utan sömn, inte för att jag har ångest utan för att jag lyckats vända lite på dygnet under semestern.
Jag kom i säng runt midnatt efter att jag hade hämtat den sista tvätten, jag började att känna mig trött men när jag väl la mig i sängen så blev jag klarvaken... suck!
 
På med teven och OS, först var det boxning vilket jag verkligen "hatar", boxning och basket måste nog vara de tråkigaste som finns, trav som jag med "hatar" är t.om roligare att se på.
Perfekt tänkte jag, ett sömnpiller! :)
 
Men boxningen tog slut och sen började volleyboll, damernas alltså... jaha då blev mitt sömnpiller något helt annat vill jag lova, upp med kudden mot sänggaveln och fram med kikaren haha, intressant sport det där! :)
 
Runt 02:30 kollade jag på klockan en sista gång, jag satte teven på timer och somnade!
Klockan ringer, eller ringer jag har mobilen ställd på flera signaler och en riktig väckarklocka på radio... vaknar man inte av allt det där då är det något fel på en.
 
Nattens sömn kändes som en powernap, men nu sitter jag här och har precis haft frukostrast, det är bara att köra på!
 
Jag skall även kolla upp Badminton tider till mig och syster, vi skall börja spela lite nu när hon har semester och jag har tillgång till en egen hall här på arbetsplatsen, lyx!
Min syster är en gammal badmintonspelare och all OS tittande har fått henne att tänka på en comeback... eller hon vill spöa sin bror helt enkelt och det lär hon antagligen göra för jag är inget vidare bra på det! Lyckas jag sätta en smash blir jag ofta ståendes och bara tittar och beundrar hur jag ändå lyckas ibland och för varje vunnen boll springer jag runt och skriker som en fjortisbrud vid en Darin konsert, det är mycket känslor i den sporten helt klart och det skall bli kul att se om syrran spöar mig! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Nytta med nöje!

Jahapp då är dagen här alltså, dagen med stort "D", jag talar så klart om sista semesterdagen!
Ångesten är inte så farlig utan det skall nog gå bra, lite ovant bara att komma tillbaka till arbetet men det skall bli kul, träffa kollegor och skönt med lite "rutiner" igen då uppskattar man helgerna mycket mer också när vardagen flyter på som vanligt!
 
Den här förmiddagen har jag varit huslig får jag väl ändå erkänna, kört två maskiner disk (en för matlådor), dammsugit hela lägenheten och nu körs två maskiner tvätt! Jodå så att... killar kan! ;)
 
Nu är det dags för Onyx, det blir ett långt pass idag, först skall jag köra ett styrkepass med Safet, det blir antagligen bröst då vi är två, smidigare att vara två då genom att en kan "passa" på den andra om det blir för tungt.
Sen blir det ett långt pass på crosstrainern också, jag siktar på minst 30 min men orkar jag en timma är jag riktigt nöjd, benen är ganska trötta från igår.
 
Bloggen kommer att leva vidare fast jag arbetar, jag kommer blogga som vanligt och är det fint väder när jag lämnar arbetet kommer jag cykla som vanligt och Onyx är lika givet på kvällen!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Nästan 3.8 mil idag!

Idag var det vackert väder igen och känns benen bra på förmiddagen är cykling lika givet som att solen värmer!
 
Kroppen var lite stel från gårdagens besök på Onyx men så länge benen är pigga kan överkroppen gärna vara lite stel det är inga problem.
Jag gav mig ut på min vanliga runda via Annelundsparken mot Gånghester, väl där var det dags för ett snabbt depåstopp, dags att "tanka" eller jag kollade däcktrycket, max 5.5 bar är det och jag hade en bar för lite i båda däcken. "Utan luft kan vi inte leva" som Dynamit Harry själv hade sagt. ;)
 
När jag skulle trampa vidare kom även Johan på cykel i motsatt riktning och vi växlade några ord, han hade rekordtid på gång och då skall inte pulsen gå ner för mycket om man skall klara att hålla tempot hela vägen.
 
Jag cyklade mot "kvarnen" där jag ofta vänder men nu gav jag mig ut på Äsperedsvägen och ner till Dalsjöforsrondellen, höger i den och mot Ulricehamn via den gamla R40.
 
Jag vände efter några kilometer och in på banvallen igen, där passerade jag den "kända" kvarnen men istället för att stanna trampade jag vidare, jag drack vatten i farten istället allt för att inte låta benen vila.
 
Det gick i ett okej tempo hela vägen, det tar lite extra krafter ute på den gamla R40 då det är mycket backar men det är härligt, tid är inte allt och är jag trött när jag kommer hem räcker det långt i mina ögon.
 
Uppe till höger i rött syns min avvikelse från banvallen.
 
Depåstopp!
 
En nöjd och glad cyklist! ;)
 
Lite backträning på Äsperedsvägen mot Dalsjöforsrondellen och den gamla R40.
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Gårdagen med Lennart!

Igår var det en händelserik dag, det var det full fart mellan aktiviteter under dagen, vi gick från korg till korg och nu snackar vi inte svampplockning utan frisbeegolf! :)
 
Vi var vid första tee runt 16 tiden och vid 18:30 satt vi i bilen och var på väg hem, det bjöds på fina kast men inga personbästa tyvärr, Lennart hade med sig kameran också och det togs lite bilder, men det var mer en belastning än "nöje" då det kändes som en evighet att gå ett varv med två stora och tunga väskor.
Det var dock kul när vi tog bilder på oss när vi kastade iväg från tee, man kan verkligen se hur kroppen jobbar och hur otroligt ful man är just vid utkastet haha! ;)
 
Efter Frisbeegolfen blev det ett snabbt stopp vid Preem för att trycka i oss två korvar (som flickan sa), Onyx stänger klockan 20 och tid fanns inte över till en mer "nyttig" och bra måltid.
 
När vi kom ner till Onyx körde vi först igenom hela ryggen, sen blev det både biceps och triceps, dock hade jag redan kört igenom det i torsdags men jag kände inte av det någonting och Lennart var taggad och det gick fint!
Man känner sig nästan svimfärdig där inne, det är kvavt så man svettas sittandes utan att anstränga sig, riktigt dålig luft, varför är det alltid så inne på ett gym?
 
PIZZA TAJM, vi var båda hungriga "som-jag-vet-inte-vad" och det blev pizza... första pizzan på två månader och god var den!
 
Dagen blev till kväll och vid 22 tiden var det två fräscha killar som gick ner till stan i bara piké och shorts bärandes på två stora fodral, en riktig man har en egen biljardkö! ;)
Det började bara för min del och jag vann första 8-ballen sen tog Lennart den andra och sen fick han även en bra start på 9-ballen som sen bara rullade på bokstavligen talat, grattis till vinst även om det egentligen inte är en tävling! (så tänker jag när jag förlorar)
 
Tack för en lyckad dag!
 
Haha vad fin jag är vid utkastet på hål tre, notera hur jag verkar ha fem dubbelhakor och gråter! ;)
 
Lennart drar iväg en fin driver vid "helveteshålet" nummer fem!
 
En bild jag tog med Lennarts kamera, en finare sida av "helveteshålet", korgen i fokus!
 
En stolt ägare till sin favoritdisk "Glide" från Discraft! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Nu kom Lennart!

Det verkar som att det blir en heldag med Lennart idag, jag lider inte tvärtom, vi hittar på massa roliga saker ihop! ;)
Nu blir det Frisbeegolf ännu en gång för att kompensera regnet igår, vi skall även hinna med ett pass på Onyx och eventuellt lite biljard ikväll!
 
Det är fullt ös, det är så vi jobbar! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Onyx och Frisbeegolf!

Innan jag åkte till Ymer för att köra en runda Frisbeegolf tog jag mig till Onyx som planerat för att köra lite motion, jag ställde mig på crosstrainern klockan 15:45 och satte programmet på 30 min, klockan 16:45 skulle jag vara vid Ymer och första tee för utkast!
 
Efter 30 min och något svettigare var det snabbt upp till skåpet för att byta om, på vägen ut mötte jag några kollegor som var pratglada. Efter en stund när jag insåg att klockan började springa iväg hoppade jag upp på cykeln snabbare än stålmannen och trampade för allt jag hade.
När klockan var 16:40 var jag innanför min dörr och min plan på att cykla upp till Ymer höll inte tidsschemat, det tar minst 20 min att trampa dit.
Efter ett snabbt ombyte valde jag därför att ta min andra hoj, den med motor på. ;)
Jag var vid tee strax innan 17, där väntade Lennart, Per och Martin... eller väntade Lennart hade kastat bort Pers ena disk så det gick ingen nöd på dem att jag var lite sen, jag brukar skylla på min mamma då hon aldrig håller tider och sådant går i arv inbillar jag mig. ;)
 
När vi hade kommit fram till hål åtta då började regnet komma in, först duggade det lite lätt men sen började det att ösa mer och mer, vid hål 11 hade vi fått nog och vi ställde oss under ett träd för att vänta ut eländet.
 
Vi fyra blev lite avtända (på golfen) efter allt regn, ingen hade lämpliga skor och allt var blött så vi beslutade att åka hemåt, vi sprang ner till Lennarts bil där jag förvarade mc-kläder och satte oss medan regnet drog förbi.
Som tur var hade jag ingen längre sträcka hemåt och allt gick bra, jag blev inte blöt från ovan utan bara från asfalten som stänkte på skor och annat.
 
Tanken var också att jag skall dra ner til torget för att se Brolle men jag ställer in det, jag drar till Onyx igen istället och kör lite armar.
 
Nu har jag precis fått i mig lite mat efter att jag trott att mitt kylskåp var tomt, jag gick fram till det och kände att jag behövde få i mig lite mat, precis innan tänkte jag "Det är ingen idé att du tittar för det finns ingen mat ändå..." men då när jag öppnade dörren stod den där... viiiiist fan ja... min kycklingsallad! ;)
Jag log hur brett som helst och medan jag gick in på toaletten för att tvätta händerna hörde jag mig själv säga "Nu blev du glad Micke... det här skall bli gott!" haha, att lite mat kan väcka sådana känslor, otroligt men härligt!
 
Vi ses på Onyx om en stund!
 
Inga trampor men går bra ändå! ;) (i bakgrunden syns korgen på hål 18)
 
Tee vid hål ett!
 
Per valde en putt vid utkastet på hål tre, han hamnade tre meter från korg, grymt! (säker tvåa)
 
Lennart drar iväg en midrange vid hål fyra, ser bra ut! Till vänster är det OB.
 
Sen kom regnet... vi gick upp till hål ett för att ställa oss under ett träd innan vi åkte hem.
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Gym, Frisbeegolf och Torsdagkväll!

Ny dag, nya möjligheter!
Jag gick upp sent som vanligt, har man semester så har man, jag vattnade blommorna och plockade lite från dem sen dammade jag av det "värsta" runt elektroniken.
 
Nu har jag fått i mig lite mat och skall dra mig ner till Onyx för att köra Crosstrainer, det får bli ett pass på ungefär 40 min för sen skall jag upp till Ymer för att köra en runda Frisbeegolf med Lennart.
 
Ikväll blir det gymmet igen men då för att köra igenom en muskelgrupp eller två och eventuellt fotar jag Brolle lite på torget om jag kommer fram för alla galna fjortisbrudar. ;)
Jag mer eller mindre "hatar" Brolle, hata är ett starkt ord men han är ju inte normal den människan, försöker vara en slemmig Elvis kopia... näe usch att tjejer ens dras mot honom är för mig helt otroligt (måste vara gitarren), bättre att Ni flockas runt mig istället. ;)
 
Nu måste jag snabba mig, Onyx here i come!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Ny runda!

Som jag skrev tidigare ikväll var vädret bra utomhus och cykeln skulle rastas, jag började cykla den "gamla vanliga rundan", jag kan väl sammanfatta det med att jag har två rundor jag brukar cykla, en från centrum via Gånghester mot Dalsjöfors (banvallen) och den andra är via den gamla R40 mot Ulricehamn och sen bukar jag cykla in på banvallen efter en och en halv mil ungefär.
 
Den här gången cyklade jag 3.2 mil via den gamla R40 "som vanligt" men när jag kom ner till Dalsjöforsrondellen tog jag höger mot Dalsjöfors och inte rakt fram i rondellen mot Ulricehamn som jag brukar göra.
Jag har åkt hoj på den vägen innan och vet vad som väntar och jag ville mer eller mindre känna skillnaden på att cykla på en "riktig väg" och inte bara banvall då jag planerar att cykla ner till Varberg en dag (någon får dock hämta mig haha), nackdelen är alla uppförsbackar som tar mycket energi men om man cyklar upp så måste man cykla ner någon gång och då blir det kul igen. ;)
 
Efter min runda var det snabbt hem för att få i mig lite mat och lite lugn och ro för att ladda upp för ett pass på Onyx, det blev 100 situps i lutande bänk och sen 3*15 i en bålmaskin.
 
Mer av det här, benen var pigga!
 
Borås är bakom mig, här korsar jag motorvägen för att cykla på den gamla R40.
 
Jag säger som "Tobbe" i "En annan del av Köping" -Du måste raka dig... du ser för jävlig ut! (söt i hjälm dock)
 
Där nere väntar Dalsjöforsrondellen, då kan jag passa på att fota medan jag rullar!
 
*Vinkar* ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Lite ångest...

Efter mitt lilla intag av godis igår är det cykel som gäller idag, crosstrainern funkar fint men nu är det faktiskt sol ute och cykel i naturen blir då givet!
Jag skall även träna lite mage på Onyx efteråt!
 
Sitt inte här och läs "ungdomar", ut i solen med Er! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Plättar, gym och fika!

Imorse fick jag serverat frukost, när jag vaknade kände jag en härligt doft från köket, dels stod det en kvinna där och doftade härligt men det var doften av plättarna jag var sugen på. ;)
 
Det var ett hemrecept på ägg, mosad banan och kanel, det var lika gott som det doftade!
 
Mums... en riktig man har en plättpanna hemma! ;)
 
Rena lyxen!
 
Vid 17:30 var det dags igen för gymmet, eftersom crosstrainern gick bra igår var jag sugen på att köra ett pass idag med och det blev det, 40 min höll jag ut under varierande motstånd. Jag gick även in på gymdelen och körde axlar, det blev ett kortare pass då jag hade en tid att passa.
 
Svett är ett bra tecken på att kroppen jobbar!
 
Efter mitt dagliga Onyx besök var det fort upp på cykeln och trampa hem som gällde, jag hade en fika inplanerad med Emma, sist blev det tyvärr inget hojåkande då hon "svimmade" bara hon tänkte tanken men fika har hon tydligen gjort tidigare för det gick bra. ;)
Efter en snabb rundtur i min lägenhet gick vi ner till café bakgården för att få i oss något gott, kassörskan trodde nog att vi hade varit gifta i flera år för det var "ett jävla liv" om vem som skulle betala men Emma är envis och hon spelade det klassiska "jag tjänar bättre än dig" kortet och då fick jag ge mig! ;)
 
Vi satte oss utomhus för att avnjuta det fina vädret vilket varade i ungefär en kvart sen kom regnet, vi satt och tänkte positivt "det duggar bara" men när duschen kom gick vi och satte oss på baksidan, fortfarande utomhus men under tak.
Vi pratade om allt mellan himmel och jord men mest relationer, jag kände mig lite som en bögkompis faktiskt som försökte komma med bra relationstips en roll jag faktiskt kände mig bekväm i nu när jag tänker efter... men vi bollade fram och tillbaka och hjälpte varann.
Efter mycket sittande blev det en promenad på Borås gator, jag måste ju få visa upp den här fina staden för henne, jag visade även vart Hemmakväll fanns och vi plockade åt oss varsin godispåse, jag kan inte beskriva känslan av att äta smågodis igen, det var inte mycket men gud vad gott!
 
Det var min tur att betala och när vi lämnade butiken fick hon se Borås sämsta sida, regn, regn och åter regn, vad är det med regn och den här staden!?
Kallt var det också jag som bara gick i t-shirt, men vi fick plastpåsar från Hemmakväll som vi gjorde fina "hattar" av sen sprang vi in mot centrum där vi skildes åt runt 22-tiden.
 
Tack för ikväll Emma, det löser sig alltid tänk på det!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Det går bra nu!

Jag ber om ursäkt att jag inte har bloggat på ett helt dygn, det har varit fullt upp med att vara social och närvaranade utanför Onyx dörrar.

Igår kväll provade jag på crosstrainern igen som jag skrev tidigare att jag skulle göra, jag körde ett pass på 30 min först sen en kort pause på 2 min för att torka svett och få i mig lite vatten och avslutade med 20 min till. 450 kalorier mindre gick jag in på gymdelen för att köra biceps och bröst, mission accomplished!
 
Senare på kvällen fick jag dambesök, det blev lite "Band of Brothers", tanken var att vi skulle ha ett maraton men vi blev trötta på allt "dödande" i serien och gick över till en lite lättare film "Cool Runnings"! ;)
 
Här svettades jag, musik och OS i London var min vän under tiden.
 
Må väl!
 
/MONSTRET