Crosstrainer!

Nu under vintern som var 2011 inpå 2012 var det mycket crosstrainer istället för cykling i naturen, kanske inte konstigt då det var ungefär en meter snö utomhus och kallt som jag vet inte vad. Cykla på Onyx känns meningslöst och det är otroligt tråkigt när jag vet att man lika gärna kan trampa utomhus.
 
Idag är det regn och ostadigt utomhus så jag tänkte ge mig på crosstrainern igen efter ett några månaders uppehåll.
Ganska smidigt också då jag slipper åka hem för att byta om och sen åka ner till gymmet, vi får se hur länge jag orkar men det är bara att köra på, jag skall avsluta passet med att köra biceps och bröst tänkte jag.
Något liknande den är maskinen har Onyx, dock större och mer "gedigen".
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Kompishäng!

Imorse fick jag ett sms från en gammal kompis som jag inte har träffat på evigheter, det var säkert 7-8 år sedan vi sågs, han skullle in till Borås för att se Batman men han åkte in lite tidigare för han skulle till Hobbex och köpa en laddare till hans nya bil, ett stort as rent ut sagt, bensinmotor och grejer!
 
Efter det gick vi in på MediaMarkt och kollade på allt möjligt, han visade även de nya Mac datorerna för mig som har en otroligt vass bild, högupplöst även på en 15" skärm.
Jag hatar allt som har med Apple att göra om vi nu inte räknar med iPhone och iPad, deras datorer tål jag inte, fy fasen... PC skall det vara, men den skärmen kan jag tänka mig dock. :)
 
Efter vårat besök på MediaMarkt ville han ha i sig lite mat i magen och då låg mAx närmast, jag själv hade redan fått i mig en halv burk skinka tidigare och tog endast en zero för att släcka törsten.
 
Klockan gick och det var dags för Michael och Michael att gå vidare mot stan och mitt hem, i min lägenhet skildes vi åt som vänner, efter 7-8 år var allt som vanligt, han något hårigare (i ansiktet) och mer öppen om sitt sexliv annars var han samma gamla Micke! ;)
 
De är riktigt snygga det kan jag erkänna, men fy fan för Mac, PC all the way! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

-1.2kg den här veckan!

Wohoo, äntligen börjar vågen röra sig nedåt!
Det är många som bygger muskler och som bara vill gå upp i vikt, bli "biff" och då muskler väger mer än fett blir det en ganska naturlig gång.
 
För min egen del har jag runt 20-22% fett på kroppen och lyckas jag bygga muskler medan jag går ner i vikt är det riktigt härligt, jag har lagt om kosten en hel del och försöker hålla mig borta från godis och stora kaloriintag.
 
Sen försöker jag bränna fett med hjälp av cykeln och sen då bygga muskler på gymmet och äntligen har allt slit börjat att ge resultat, vågen har tickat nedåt hela veckan och ikväll var det -1.2kg den här veckan!
 
En kass mobilbild från ikväll, jag är stolt! *klapp på min ena axel*
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Cykel, rekordtid och Onyx!

Idag var det trampa cykel som gällde det hade jag redan bestämt igår kväll, det spelade ingen roll om det var ösregn... benen skulle få jobba!
Det var lite som julafton när jag knäppte min nya hjälm, runt nacken och i öronen satt även mina nya lurar helt perfekt, på med solglasögonen, cykelhandskarna och hoppa upp på cykeln där mina nya handtag väntade!
 
Jag kände mig redan snabbare än snabbast när jag lämnade trapphuset, jag såg inte bara snygg ut utan väldigt snabb också, bilar stannade, bussar stannade... alla tittade! (jag cyklade förbi ett rödljus men ändå)
Jag kände mig som Peter Parker när han upptäcker sina superkrafter och börjar klättra på sin första vägg... för min del flög jag fram på två hjul utan nät till min hjälp.
 
Väl i Annelundsparken inser jag dock att jag har varit "för snabb" (som flickan sa) och min vattenflaska ligger hemma... mitt klantarsle... men jag hade en reservflaska i väskan som tur är och det finns en Shell mack på vägen... full fokus framåt igen!
 
Väl framme i Gånghester sprang jag in snabbare än Stålmannen och köpte mig en Loka päron som jag satte i mitt drickaställ, på med lurarna igen och trampa!
 
Efter 1.6 mil vände jag som många andra gånger vid "kvarnen", normalt sätt brukar jag stanna en längre tid men Onyx har söndagsöppet till 20 ikväll så det fanns ingen tid att förlora, i med lite vatten och trampa hemåt igen.
 
Jag kände mig otroligt pigg, det var först när jag var nere i Borås centrum som benen började att sega, det var jag mot klockan!
 
Väl hemma igen visade RunKeeper en personlig rekordtid för den här sträckan med ett snitt på 2.21min/km!
Min rekordtid för en sträcka över sju mil är 2.18 hur det nu gick till... helt otroligt, men jag är nöjd! ;)
 
Efter cyklingen drog jag i mig en snabb proteinshake, inget jag normalt dricker utan jag äter hellre mat men tid fanns tyvärr inte till det, byte av t-shirt, byte av väska och sen ner till Onyx, det blev ett snabbt triceps och magpass!
 
Bra jobbat Peter Parker! ;)
 
Här brukar jag stanna, vila en kort stund och trampa hemåt!
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Regn, manlighet och shopping!

Jag skrev tidigare idag att jag skulle passa på att cykla medan det var uppehåll från regn, när jag precis skulle byta om insåg jag att jag inte hade några lurar som passar längre då jag precis köpt mig en cykelhjälm... suck!
Jag har använder två "Steelseries Siberia v2" headsets i min vardag, en vid datorn och en när jag cyklar/åker buss m.m. men nu har jag en hjälm på huvudet och då passar inte headsetet, houston we have a problem!
 
Jag som hade tänkt på allt... men händig som jag är (vill jag tro) plockade jag fram verktyg, skruvmejsel tång m.m. för att modifiera mina ena lurar, vid köksbordet hade jag en egen liten verkstad och min manlighet stod på spel!
 
Efter mycket "mekkande" började ett ljus visa sig, jag tände lampan över bordet... annars var det bara mörker tyvärr! ;(
När jag väl plockat bort massa delar för att komma åt det jag ville komma åt gick saker sönder, plast flög, kablar gick av och jag insåg att jag inte kommer komma ifrån ett misslyckande den här kvällen.
 
Men vad gör en kvinna bäst när det regnar ute?
Jo... spenderar pengar... och nu när min manlighet var förlorad var min kvinnliga sida framme för fullt, mitt motto blev istället "kläder efter väder" och på med kepsen, ut i regnet, upp på cykeln och trampa ner till NetOnNet där jag jobbar! (jag jobbar dock på huvudlagret)
 
Det var 30 min innan stängningsdags när jag gled in på parkeringen och gjorde en tuff bredsladd framför butiken.
Väl där inne fanns det hundra olika sport anpassade lurar att välja medan, jag har alltid varit en Sennheiser fantast och allt annat var inte acceptabelt.
Även bland Sennheiser träsket fanns det säkert åtta olika lurar, men har jag lärt mig en sak under min livstid är det att "ju dyrare desto bättre"!
 
Jag inskaffade ett par "Sennheiser PMX 680i Sports", dels gillar jag inte "inear" lurar då de ALLTID ramlar ut från mina öron, jag vet inte varför men jag blev skapad utan hänsyn till just det... och ett par lurar som sitter runt öronen är perfekt till cykling så de inte ramlar av och ner i tramporna etc.
Ett annat mindre krav var att de skulle vara anpassade för telefonsamtal då det sker ibland att någon ringer mig på mina cykelturer och då svarar jag sällan då det är ett sådant stort projekt, men har jag en mic på sladden och en iPhone funktion är det ett givet köp och det har de här!
 
Jag har bara provat de i lägenheten i fem minuter och jag är riktigt nöjd, grymt ljud som Sennheiser alltid levererar och extra tjock sladd med kevlar omslag gör att den är robust mot slitage och olika väder.
 
Det är en lur jag verkligen kan rekommendera om Ni har en iPhone och behöver några nya lurar under Ert träningspass eller i vardagen!
 
Om Ni har en Android telefon skall Ni istället köpa "Sennheiser PMX 680 Sports" versionen, den är anpassad för de telefonerna, notera skillnaden på ett "i". De är även femtio kronor billigare.
 
 
Sennheiser PMX 680i Sports
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Regn och åska!

Imorse när jag vaknade runt 10 hörde jag muller och regn utanför mitt fönster, jag insåg då att jag mer eller mindre FÅR sova vidare så runt lunch gick den här unga mannen upp från sängen.
 
Efter frukost och lite OS-tittande fick jag ett SMS från Safet och Onyx var inplanerat runt 16. Jag har sneglat ut hela förmiddagen för att se om det är lönt att cykla när vädret är som det är men nu är det faktiskt torrt ute fast fuktigheten utomhus är extrem.
Onyx är flyttad till 18:30 så nu skall jag ge mig ut och trampa med mina nya fräscha handtag! ;)
 
Det kommer bli ett mindre helvete dock, jag svettas nu sittandes så kan inte föreställa mig hur det blir att cykla när det är så här fuktigt, men bra förbränning! :)
 
Den som lever får se!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Gym och dagsform!

Ikväll åkte jag till Onyx igen, det var lite motigt då det fortfarande var varmt och skönt ute men så får man inte tänka då kommer man aldrig dit under en solig vecka. :)
 
Ikvälll blev det armar och mage!
 
Ikväll hände också en sån härlig eller mer rolig sak på gymmet, det finns en kille eller ja man som gymmar där som är så otroooligt stor, tänk Er en indianhövding som besöker ett gym, han har "indianlooken" en hel del men sen är han stor som ett hus också, hans ena biceps är som mitt huvud ungefär och så har han tatueringar över hela överkroppen... kortfattat jag har varit livrädd för honom!
 
Ikväll var han på gymmet som vanligt och när jag gick in i ett rum med bara maskiner (jag var själv där) för att träna magen så kom han också in lite senare och tittade omkring sig, då tänkte jag "Nu är det kört, jag har tagit hans maskin!".
Men han satte sig bredvid mig och tränade ryggen istället... *phu*!
 
Då när jag sitter där och kör mitt pass kommer en till kille in, han var också stor som ett hus, han går fram till "indianen" och säger "Jag tror att jag sträckte min rygg på jobbet idag kan du inte hjälpa mig att stretcha ut den lite?" då säger han "Men det är klart vi löser det, lägg dig ner på mage..." på Norska!
 
Jag dog, hur kan man vara rädd för en norrman tänkte jag, jag satt som ett litet barn och bara stirrade på dem och blev helt fascinerad över hans norska dialekt och hur "goa" de var emot varann, efteråt sa han typ "Är det grejt nu?" och den andra svarade "Ja tack så mycket, kanon!"
 
Jag kunde inte träna efter det, jag bara satt och log, jag ville bara krama om dem, speciellt norrmannen han blev helt plötsligt som ett litet barn i mina ögon! ;)
 
Sen när jag lämnade gymmet så satt norrmannen i en stor jävla cheva van och pratade i telefon, på hans nummerplåt stod det "WTF" haha, jag bara skrattade, att en sådan stor och biffig snubbe som åker en stor van kan vara en mjuk kille inombords är helt fantastiskt och det är pga den norska dialekten, tack Norge!
 
Dagsformen, det tar sig! (jag bröstar upp mig på bilden)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Nya prylar är skoj!

Imorse när jag vaknade eller oss emellan klockan var nog 11 så runt lunch när jag vaknade hade min film äntligen kommit, i brevnedkastet låg "Fastest", det är en dokumentärfilm om MotoGP, en motorsport jag följer med mycket entusiasm.
 
Den kompletterar min dokumentärsamling om motorsport, nu väntar jag bara på att en bra om Ronnie skall släppas!
 
Favoriten Rossi på omslaget, helt rätt man!
 
Efter några timmar var det dags för lunch, jag och mammsen skulle ses vid Brasseriet, vi satt utomhus i det underbara vädret, det gick inte att klaga på varken mat, väder eller sällskapet!
 
Efter många samtalsämnen dök min cykling upp på "tapeten", vi kom fram till att en cykelhjälm kan vara bra att ha en billig livlina, en mc-hjälm har jag ju men ingen till cykling. Det borde egentligen vara en självklarhet när jag cyklar så mycket som jag gör, jag har länge funderat på det och när mammsen äntligen sa orden "Jag kan köpa en till dig Micke!" då blev det en självklarhet! ;)
Efter lunchen åkte vi direkt till Sportson och provade hjälmar, jag kom fram till att en Scott hjälm satt bäst och efter att mammsen blinkade lite med ögonen åt den unga killen i kassan så sänkte han priset från 1000kr till 800kr, bra jobbat och stort tack! <3
Jag köpte även ett par nya handtag till cykeln och även de sänkte han priset på, jag frågade killen om det var hans sista arbetsdag då han var så snäll men han sa bara "Det är inte jag som äger företaget och jag tror att Sportson överlever..." haha, helt rätt inställning! ;)
 
Hjälm och handtag som inskaffades idag.
 
Lite skillnad, det nya handtaget till vänster.
 
En närbild på handtaget. (notera brudmagneten i bakgrunden, hojen inte bilen)
 
Klart, båda handtagen tog en kvart att montera, enkelt och smidigt, så det skall vara!
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Hämta hjälm!

Igår kväll satte jag mig på hojen för att åka till min kompis Lennart och hans fästmö Harry (Henriette) som bor i Ulricehamn, det blev en sen tur då han var i Ullared tidigare på dagen och shoppade loss tills pengarna var slut och snäll som jag är (jag var tvungen) fick jag vänta tills de kom hem helt enkelt, en dag skall jag få en egen nyckel det har JAG bestämt. ;)
 
Jag skulle låna Lennarts mc-hjälm då jag skulle skjutsa hem Emma till Varberg idag efter jobbet, men hon blev tyvärr sjuk under dagen, hon svimmade kan man väl sammanfatta det med, hon var kanske nervös för det var hennes första "åk" på en mc eller hade hon helt enkelt en dålig dag. ;)
Hur som helst mår hon bra nu och det är jag tacksam för, vi får ta den där turen en annan dag!
 
Det är något med mig och tjejer som svimmar, när jag är i närheten tuppar de av, jag vet faktiskt inte varför men det måste vara min skönhet! ;)
 
Fota sig själv när man kör MC är "coolt"! ;)
 
158 eller 58... den kan Ni fundera på! ;)
 
Jag har vägen för mig själv...
 
Multitasking på hög nivå, åka hoj, le, vinka och fota samtidigt medan ingen håller i styret, så cooolt ju! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Full rulle idag!

Det verkar inte bli något gymmande för min del idag, det har varit full rulle hela dagen ändå, jag var på min arbetsplats och hälsade på mina fina kollegor och sen var jag inne i butiken en snabbis och köpte en bärbar batteriladdare till min iPhone, jag vet inte om jag kommer att orka cykla till Varberg i sommar men det är mitt mål och då behöver jag lite extra ström till telefonen.
 
Sen var jag även och hämtade en bild till en tavla åt min kompis och det tog lite tid att fixa det. (se förgående nyhet)
 
För en stund sedan tvättade jag hojen, det var en hel del roadkills på den från igår kväll. Nu skall ta på mig stället för att åka en snabbtur till Ulricehamn och hämta upp en till hjälm så jag kan skjutsa Emma till Varberg imorn!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Borås Skyline at Night

Då var den här, via posten kom min bild som jag har framkallat åt en kompis, Ni som har följt min resa här via bloggen kanske minns att jag köpte en ram på IKEA?
 
Nu när bilden på 70x100cm kom så höll jag andan medan jag rullade ut den för att hoppas att den blivit så bra som jag hoppats på och det blev den!
 
Det är alltid lite svårt att veta exakt hur färgerna och ljuset blir vid framkallning då det skiljer från min dator/skärm till deras skrivare, så fort bilden är uppladdad och jag har klickat på "beställ" så skrivs den ut direkt.
 
Bilden över Borås tog jag förra året under vintern, det är en panorama gjord av tre bilder ihopsatt till en i Photoshop.
 
När man skall framkalla stora bilder så tänk på att bilden måste ha en hög upplösning (pixlar), skall Ni redigera den så redigera ett original och beskär bilden så lite som möjligt för att hålla en bra kvalité vid framkallning.
 
Utrullad för granskning!
 
Bild och ram skall förenas.
 
Klart, voilà! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Motion och Styrka!

Idag var det dags igen för Onyx och trampa cykel!
När det är sol i Borås skall man verkligen ta vara på det, benen kändes pigga och cykling lockade!
 
Det blev hela 5.6 mil idag, jag cyklade som vanligt på den gamla banvallen med "början" vid Gånghester och mot Ulricehamn, efter Dalsjöfors möter jag Johan som är ute och trampa på sin nya räser, han hade vänt lite längre bort och vi stannade för att prata lite skit, mest om hur det gick att trampa i det fina vädret.
Efter några minuter skildes vi åt och vi trampade vidare åt varsitt håll, mina ben kändes pigga, förbi Rångedala och väl vid Nitta blev det dags att vända, även om benen fortfarandes kändes pigga så hade jag 2.6 mil hem, dumt att ta ut sig totalt i det varma vädret.
 
Jag lyckades hålla ett helt okej tempo hela vägen och sluttiden på en gammal MTB med räserdäck blev fullt godkänd!
 
 
Mot Borås igen!
 
Som vanligt är det mycket vatten och natur som omger mig.
 
Här kan man va...
 
...här kan man va! ;)
 
Jag blev lite nyfiken på en skogsväg som gick ut från banvallen, en bit in möts jag av det här!
 
Det är något med mig och broar, jag vet inte varför men jag älskar det!
 
Även vatten lockar, så fridfullt och vackert!
 
Min "brofetish" igen, Rångedalabron är maffig!
 
När jag väl kom hem så kändes det i benen och annat vore konstigt, men det vara bara att "sadla om", i med lite mat och sen väntade Safet och Onyx!
 
Väl där körde vi bröst, vi är lite "osynkade" då han har varit bortrest men lite täta bröstpass är bara bra, håller "pumpet" uppe. ;)
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

En kvällstur till Varberg!

Igår under dagen hade jag redan bestämt mig för att rasta hojen lite, jag hade bara kört 10 mil innan kvällen igår. Jag minns året 2009 när jag hade haft kortet sen Juli 2008 och hojåkandet fortfarande var extremt kul, då körde jag 400 mil mellan April och Maj månad, bara 5000kr i bensin + servicekostnader och försäkring, helt extremt!
 
Det är fortfarande kul att köra men inte så att jag MÅSTE åka så fort det är sol ute. För några år sedan åkte jag alltid med massa folk och det var kul, men pga olyckor och annat så har jag inte det begäret riktigt att "gasa som en tok" längre utan jag har väl mognat och insett att det faktiskt kan gå åt helvete och att man inte är odödlig.
 
Hade jag haft en kärlek i mitt liv och hon hade gillat att åka bak så hade det varit underbart och syftet med hojen hade varit en helt annan, åka på dagsutflykter tillsammans och haft det mysigt, nu drar jag in på det för att verkligen uppskatta de stunder jag får på två hjul!
 
Men igår var det dags, först var det gymmet som gällde sen var Varberg inplanerad på kvällen, jag ville bara åka ner till Tre Toppar, ta en glass, känna doften av havet och fota lite.
 
Jag åkte vid 19:45 från Borås...
 
 
...och vid 20-tiden var det dags för att tanka i Kinna.
 
Framme vid Tre Toppar!
 
Väl genom ungefär hundra rondeller så var jag äntligen framme, jag checkade in på Tre Toppar vid 21-tiden, som vanligt var det en "Ullaredskö" utanför, det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, det är ALLTID kö!
 
Underbart!
 
Efter Tre Toppar åkte jag så långt det gick på vägen och väl framme ute på en pir var det en fantastisk solnedgång över öppet hav som väntade mig!
 
I backspegeln syns ett skådespel på himlen!
 
Efter ungefär två timmar var det dags att åka hemåt, jag pratade med fiskare, ungdomar och även äldre som jag kom i kontakt med, mitt fotande smittade av sig, många mobiler togs fram för att ta en bild av det underbara skådespel som spelades på himlen.
 
Redo för hemfärd!
 
När jag väl skulle lämna Varberg insåg jag ett misstag jag hade gjort, jag hade glömt mitt "vanliga" visir till hjälmen, alltså det som inte är tonat, jag åkte hem på känsla kan man säga, tur att jag kan vägen. Det är som att åka bil med solglasögon mitt i natten.
 
Dags att rengöra hjälmen från "roadkills".
 
Så här såg hjälmen ut en mil utanför Varberg!
 
Som jag skrev tidigare så har jag åkt på Varbergvägen hundra gånger tidigare och tur är väl det, på med helljuset och gå efter räcken och vita linjer, natt, mörkt visir och bli "pepprad" av roadkills är inte den bästa kombon om man vill se vart man åker. ;)
Trots begränsad syn och en rädsla för att något vilt skall springa ut framför mig så gick det ändå i bra tempo, jag ville hem helt enkelt.
 
Det är extremt jobbigt för ögonen att åka på dagen då allt går så mycket snabbare när man åker hoj än i en bil, inte bara hastigheten men man tittar mer efter luriga kurvor och medtrafikanter som kanske inte ser mig, det är även lätt att hamna i "fartblindhet".
När jag kom hem var jag helt slut i huvudet (mer än normalt), hade ont i ögonen och en lätt huvudvärk, att stirra i 45 min och vara med på att bromsa i kolmörker tar på krafterna, väl hemma var det jag som gick och la mig efter en helt underbar kväll!
 
Lite bilder från igår (fotat med en 600D och Tamron 17-50):
 
 
 
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Röra på sig!

Ännu en dag med kanonväder så nu blir det cykling, får se hur långt jag orkar... men jag tänkte trampa på idag och vara helt slut när jag kommer hem.
Jag skall även försöka hinna med gym ikväll som vanligt eller hinna med det gör jag väl men krafterna måste också finnas där, annars blir det att man sitter still och kollar på damer och det blir man inte starkare av. ;)
 
Tanken igår kväll var att jag skulle "liveblogga" från Varberg, men blogg.se har världens sämsta app så det blev tyvärr bara ett inlägg men en "recap" från hela kvällen igår kommer senare idag efter cyklingen.
 
Ha det bäst nu läsare!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

"Livebloggning" ikväll!

Ikväll blir det Varberg, jag åker ner ganska sent för att slippa den värsta värmen, just nu är det tankning i Kinna sen åker jag vidare!

 

Må väl!


/MONSTRET


Dagens aktiviteter

Efter en stabil frukost och lite pyssel här hemma som dammsugning och annat nödvändigt så beger jag mig nu ut på Borås gator, Onyx väntar!
 
Ikväll blir det lite hojåkande, jag åker antagligen ner till Varberg, tar en glass och fotar lite. Man skall inte klaga på värmen men just nu på dagen är det helt enkelt för varmt för att åka hoj.
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 
 

Safet!

Nu i helgen kom han tillbaka, min enda "none swedish friend" som jag kallar honom, Safet!
Det är en kollega och en bra kompis (bara setts på gymmet men ändå), han har varit på semester i Bosnien i en månad och hälsat på släkt och vänner, men som sagt nu är han tillbaka och det är skoj då vi ofta tränar tillsammans på Onyx!
 
Vi skulle ses klockan 19 men då var jag fortarande hemma och bloggade (min tidsuppfattning är inte den bästa) och när jag väl fick på mig träningskläderna så ringer min pappa och klagar på att teven i husvagnen inte fungerar som den skall och då han har köpt den på mitt jobb blir jag automatiskt någon form av kundtjänst dygnet runt. ;)
Men pappa är världens bästa och paniken i hans röst kan få vem som helst att honom som prio ett, Safet fick vänta helt enkelt!
 
19:20 checkade jag in på gymmet, en något brunare Safet såg jag springandes på bandet på andra sidan glasväggen och när han fick syn på mig så skakade han bara på huvudet, jag kan förstå honom för det är inte ofta jag håller mig till utsatt tid, men Safet är snäll som tur är och vi kan bara skratta åt det! ;)
 
Väl inne på gymdelen är allting som förr, vi drar lite kassa skämt för varann medan vi kör igenom de muskelgrupper som vi kommit överens om, ikväll var det rygg och axlar som fick jobba.
 
 
Ps. Det där lät lite "gay" kanske Ni tänker men well... så är det INTE, jag gillar tjejer! ;) (han har fru och barn)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Trampa cykel!

Idag var det dags att rasta cykeln igen, det var längesedan nu, eller ja förra veckan och jag höll på att dö under resans gång kändes det som, jag var helt slut halvvägs men idag gick det bättre, lättare växlar och istället för att "trampa upp fart" så höll jag farten och mer eller mindre bara trampade med i tempot, det underlättar så otroligt mycket.
 
Det blev totalt 3.2 mil idag, det blåste orkan kändes det som och det var alltid motvind, helt otroligt haha.
 
Den obligatoriska Runkeeper bilden.
 
Jag var nästan i Rångedala och vände.
 
Det är ett fint land vi bor i...
 
...mycket fint att titta på!
 
En härlig rastplats för att vila benen en kort stund!
 
Nu är klockan 19 och jag är sen till Onyx, Safet min kollega och träningskompis är tillbaka från en månads semester i Bosnien, det skall bli kul att träffa honom igen och snacka lite skit medan man tränar.
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Sol, sol... strålande sol!

Efter en lång natt med "The Big Bang Theory" kom jag upp sent idag, nu har jag fått i mig frukost, en halv burk skinka och lite vitaminer så jag orkar trampa.
Det är sol, varmt och jag skall ut och trampa cykel, äntligen!
 
Det blir antagligen den gamla vanliga sträckan utmed banvallen, en sträcka som mäter 3,3-3,5 mil om jag inte tar en "avstickare" eller får superkrafter. :)
 
Är det sol är det även ett perfekt mc-väder och nu i veckan skall jag ner till Varberg och hälsa på en kompis, det skall bli riktigt skönt.
 
Men nu är det full fokus på hojen med trampor!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

90kg!

För fem veckor sedan innan jag åkte på min sega förkylning tog jag 95kg i bänk med någon som passade, ikväll tog jag 90kg själv och det känns underbart, äntligen börjar jag komma tillbaka till "formen" jag hade innan förkylningen och när jag väl är ikapp är det bara att öka som gäller.
 
Bröst är självklart inte allt långt ifrån men ändå en liten mätsticka att kunna bänka sin egen vikt.
 
OBS! Det är inte jag på bilden!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Hindås och Frisbeegolf

I morse var det jag som var trött, EXAKT kl 09 började någon slå på min sovrumsdörr och han heter Lennart, det var bara att stiga upp och äta frukost, jag har inte ätit bröd på två veckor så jag öste i mig en halv burk picnicbog till frukost, sen bar det av till Lennarts bror Anders i Hindås.
 
Lenart är utbildad elektriker och han skulle hjälpa sin bror med att felsöka en lampa i deras sovrum, medan han höll på med det satt jag på golvet och lekte med två Jack Russel hundar, Elton och Billy, så otroligt söta och goa!
Jag fick även en sightseeing runda i deras hus, ett otroligt maffig hus med en härlig inglasningsdel, kändes som man satt i ett stort glashus och åt ananaspaj med glass, mums!
Lennart har även blivit farbror för första gången och Anders pappa, deras son var lika söt som hundarna. ;)
 
Efter ett löst problem och jag var färdiglekt bland hundar var det dags hemåt mot Ymer igen!
Ebbe var redan på plats i Borås för att plockas upp, det var den sista åk nu... mot "ymerskogen"!
 
För de som inte vill kasta Frisbee bjuder Ymer på härliga motionsspår i alla former.
 
Men vi var där för att kasta Frisbee, som många andra.
 
Lennart drar iväg en driver vid "helveteshålet", Ebbe, Patrik och Per ser på!
 
Det blir en hel del gående mellan hålen, det uppskattas!
 
Mycket suckande vid det sista hålet, varierande resultat helt klart.
 
Det blev mycket Frisbee den här helgen men det är kul, skönt att röra på sig!
 
Nu är klockan 19, Lennart har åkt hem och mitt samboliv är över för den här gången, nästa gång får jag väl hoppas att jag blir det med en tjej haha, betydligt mysigare även om Lennarts sällskap uppskattas!
 
Ohhh shit... Onyx stänger om 50 min, dags att hoppa på cykeln och trampa som en "idiot". :)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Frisbeegolf x 3

Just nu är jag sambo den här helgen, en av mina bästa kompisar Lennart är här på besök, om nätterna sover han i köket på en tältsäng som han har släpat med sig, han är inget "nattdjur" direkt så just nu sover han medan jag sitter och lyssnar på en "P3 Dokumentär" och skriver av mig lite från dagens händelser.
 
Vi gick upp i normal tid, dvs han runt 08 och jag klockan 11, jag menar... har man semester så går man fan inte upp klockan 08 då kan jag lika gärna ha ett sommarjobb som bagare. Men den mannen har inga begränsningar så i runt 2h var det han som slog på min sovrumsdörr medan jag skrek "Men för helvete, låt mig få sova klart!".
 
När jag väl gick upp var han uttråkad och mätt medan jag hade det klassiska "knullrufset" i håret, trött, hungrig och var sugen på årets längsta dusch.
 
När klockan slog 13 var vi äntligen klara för dagens aktiviteter, Frisbeegolf stod på schemat, sagt och gjort satte vi oss i Lennarts bil och det bar av till Ymer.
 
Solen skiner och humöret var på topp!
 
Hål fem på Ymer, 195 meter rakt nedåt, ett rent helvete skulle jag vilja kalla det!
 
Hål fem från korgens synvinkel, där uppe någonstans i ljuset stod vi, vi gick på par, fyra kast!
 
Hål 15 är ett underbart men kort hål, mycket träd men härlig miljö att vistas i.
 
En runda för två tar ungefär en och en halv timma så länge man inte kastar bort massa diskar, Lennart hade tyvärr oturen att kasta bort en disk på sista hålet, det var surt då vi trodde att vi hade koll på vart den låg.
Vi har haft bättre rundor på Ymer och inga rekord slogs.
 
Efter Ymer åkte vi hem för att äta, i med lite mat i magen och energin fylldes på, sen bar det av på nytt, nästa stopp var Ramnaparken.
 
Välkomstskylten vid hål ett.
 
Underbart ljus vid hål tre, i väskan finns puttar, midrange, drivers och självklart en vattenflaska.
 
Hål åtta bjuder på ett härligt utkast en meter ifrån Ramnasjön.
 
Även den här rundan råkade Lennart kasta bort en disk, men han tar det som en man, håller man sig inte på banan spelar man fortfarande efter spelets regler, det är bara att gilla läget och ta kostnaden.
 
Direkt efter Ramnaparken bar det av till Fjärdingparken.
 
Välkomstskylten vid hål ett, Lennart är taggad!
 
Sol... sol... varma sol!
 
Lennart lever ut sin dröm som Frisbeeproffs!
 
Kaoz... vid hål sju hade en kanin (hare, kalla det vad Ni vill) parkerat!
 
Vi stötte på ett mindre levande problem, vi hål sju fanns det vilt under korgen, vi försökte skrämma bort det med några diskar då vi inte ville jaga in det i någon buske, men han/hon satt kvar och plan "B" blev att röra oss närmare vilket fungerade, in i skogen försvann den och det var fritt fram igen. Det var mycket vilt den här dagen men inga djur kom till skada.
 
När vi väl kom hem och klockan var 20 då var det dags för tacos och film, det blev en klassiker "Ha ett underbart liv", en fantastisk film med Kjell Bergqvist och Lina Perned bla.
 
Innan Lennart kröp ner under täcket lyckades han även vinna över mig i lite dart, det är krut i den mannen!
 
Nu är det dags för mig att sova, klockan är snart 03:30 och klockan 09:00 väcker Lennart mig då bär det av på nya äventyr.
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Poolhouse!

Kvällen avslutades på Poolhouse i Borås med kompisen Lennart, vi körde femma-nia, Lennart vann med 11-5 men vem bryr sig om poäng när man spelar för att det är kul? (yeah right) ;)
 
Morgondagen skall vi fylla med hojåkande och Frisbee!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Lunch och gym!

Dagen började med att jag och Kicki tog en lunch på Subway i centrala Borås, hon var gladare än jag vet inte vad, det vankas semester och vem blir inte glad av det?
Det blev en snabb "recap" på vad vi gjort under två veckor som gått sedan sist vi sågs, allt från kärlek till arbete, ha det skönt nu på din semester, hälsa "gubben"! :)
 
Efter lunchen med en belåten mage bar det av till Onyx för att köra ett pass, där träffade jag en kollega som gjort stora förändringar med sin kropp och det gjorde mig ännu mer motiverad med det jag håller på med. Jag körde rygg och biceps idag, nu har jag gått igenom hela kroppen två gånger sedan jag drog igång träningen igen efter sjukdomsuppehållet, skönt... skönt... SKÖNT!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 
 

Onyx

Då var det på't igen, att cykla ner till Onyx för att köra dagens pass!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Frisbeegolf och IKEA

Igår var det "full rulle" igen, det blev minst sagt en heldag i Jönköping eller i området runt den fina staden.
Jag, Lennart och Ebbe styrde bilen mot Habo och vårat första stopp.
 
Ebbe och Lennart "känner" på diskarna.
 
Väl framme tog Ebbe och Lennart en tja... lång diskussion om vilka diskar de skulle välja för banan, det är ju ändå 18 hål som skall spelas så det är viktigt! (för min del är det skit samma jag bara kastar)
Det var första gången som vi besökte banan så förhoppningarna var väl inte så stora direkt, lika bra så man inte blir besviken. :)
 
Lennart är fokuserad! (här kastade jag bort min Destroyer)
 
Banan var riktigt kul, mitt inne i den "djupa" skogen har de gjort en trevlig liten bana, lagom långa hål på 70-90 meter och det längsta på 174 gjorde den till en perfekt bana för oss glada amatörer.
 
Efter Habo tog vi ett snabbt stopp på mAx och fick i oss lite mat, Ebbe var så hungrig så i slutet av Habo levde han på vad naturen hade att erbjuda, ett hallon eller två slank ner.
 
Med mat i magen bar det av till Knektaparken i Jönköping, en bana som enligt Lennart är enkel och snabb men det skulle visa sig att det var långt ifrån sanningen, så mycket vatten på ett och samma ställe har jag sällan beskådat och då har jag ändå simmat i havet!
 
Jaha... vem vill kasta först?
 
Väl vid hål fyra var det många kommentarer som "Aaaamen troligt eller?" eller "Okeeej....hur fan?" men mitt bland oss tre steg en man fram, Ebbe kungen av att rädslan är ett påhitt, han tog på sig ansvaret som den som inte har "safe" i sitt ordförråd! Han drog iväg disken och det långt, över första och andra vattenhindret dvs utanför banan och ut i sjön!
Banan är 80 meter och den flög säkert 100, en disk han direkt ångrade att han kastade bort och efter många försök med att vada i vassen så återfanns den aldrig, men Ebbe skall ha en eloge för att han försökte för både jag och Lennart fegade.
 
Så här såg hål fyra ut från korgens synvinkel, uppe till höger stod vi och kastade.
 
Knektaparken bjöd på många utmaningar och jag kastade också bort en disk, min fina Drone flög ner i sjön när jag inför "publik" skulle kasta över ett stort vattenhinder men istället drog jag den åt motsatt riktning och mer eller mindre rätt ut i sjön, men vad gör det, jag skämdes lite och det är bara pengar.
Ebbe lyckades med samma sak fast på ett annat vattenhinder, han kastade bort två diskar den här dagen och var allt annat än glad på sig själv, men hade han lyckats med båda hade det varit en upplevelse att beskåda!
 
Efter 36 hål var det tre trötta herrar som var på väg till IKEA, det var väl min idé då jag bara skulle köpa en stor tavelram till en kompis, jag skall framkalla en bild jag har fotat över Borås till honom och självklart gör jag det då det bara är kul när vänner uppskattar det jag skapar.
 
100 servetter i påsen och en tavelram samt några "negerbollar" och "dammsugare" så var vi äntligen på väg hem, klockan blev 20:00 när vi väl var hemma och det hade varit en otroligt rolig dag med många skratt och nya upplevelser.
 
På väg hem hade jag det skönt i baksätet, jag "langade" kakor till de behövande i framsätet.
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Jag kämpar på!

Idag blev det 1½h på gymmet, jag körde igenom bröst, biceps, triceps och lite mage.
Jag är borta hela dagen imorn men skall försöka hinna med att köra rygg och axlar på kvällen!
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Wheels and Wings!

Igår eftermiddag var det jag och syster som tog tåget ner till Kinna för att möta upp Pappsen och Brita!
 
Syster gillar att åka tåg, lite omväxling från hennes jobb som busschaufför.
 
Väl i Kinna var det dags för samåkning ner till "Wheels and Wings" i Varberg, det är en stor bilträff som äger rum en fredag och lördag i Varberg varje år.
 
När Pappsen kör då är man trygg i bilen!
 
Pappsen var chaufför och Brita var kartläsare, inget som direkt behövs då Varberg är ett hem för dem under två veckor på sommaren varje år men ibland känns det som att Brita kör bilen fast Pappsen sitter vid ratten. :)
 
Väl framme i Varberg efter en lång omväg pga att en lång kö var mindre lockande och en stunds letande efter en vettig parkering så "checkade" vi in bokstavligen på "Black Pearl" i Varberg. Där åt majoriteten husets hamburgare, den kan jag verkligen rekommendera!
Vid 20-tiden bar det av nedåt mot hamnen för att möta upp Britas syster med familj, vi stannade till vid cruisingens huvudgata för att spana på alla fina bilar.
 
Pappsen och syster Marielle till vänster gillar cruising.
 
Väl vid hamnen hade familjen Norborg precis grillat och det blev kramkalas! :)
Pappsen ville dricka öl och syster min hängde med honom som "övervakare" haha, när Marielle (som min syster heter) är chaffis så passar han gärna på att ta en extra öl och självklart skall han unna sig på semestern!
Jag och Sofia gick för att fota, vädret gick från sol till regn men vi hade tur och det var mestadels uppehåll.
 
Min snygga syster Marielle!
 
Kallbadhuset i Varberg.
 
Sofia framför kallbadhuset.
 
Sofia gillar rosa! :)
 
En sista bild på Sofia, en tjej som gärna står framför och bakom kameran.
 
Efter en timma så träffades alla igen och de "vuxna" tog en öl på en Indisk restaurang, där satt vi en timma eller två innan vi gick ner till cruisingen en sista gång innan vi beslöt oss för att åka hemåt, klockan var precis innan midnatt och cruisingen var slut i samma veva.
 
Vid 02 var jag hemma i Borås igen och det var dags för sängen, en lyckad dag helt klart!
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Varberg!

Nu är det jag som ta mig till "Wings and Wheels" i Varberg för att låta kameran flöda!
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Gårdagen

Igår var jag hos Lennart och Harry på ett besök, efter en snabb tur dit med hojen så bar det av ut mit Vist för att skjuta lerduvor och älgbössa.
Både lerduvskyttet och älgstudsaren gick bra, här nedan syns sex röda och tre blåa ringar runt en träffyta. De röda träffade jag från 80 meter stående utan stöd och de blåa är 80 meter med stöd. Som synes så är det en ganska stor skillnad, de röda träffarna var fokuserade på den vänstra tavlan medan de blå var på den högra.
Enligt Lennart var samtliga skott direkt dödande då träffytan på en älg är ganska så stor.
 
När vi hade lekt kvar så åkte vi till Ulricehamns skicenter för att plocka upp Harry, hon hade gått ut till backen och sedan tagit sig upp till toppen, bra jobbat säger jag! :)
 
På kvällen lekte jag modell framför Lennarts kamera innan jag åkte hem, jag passade på att stanna utmed sjön Åsunden, perfekt avslutning på en härlig dag!
 
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 

Åka hoj och skytte!

Idag blir jag nog borta hela dagen, skall rasta hojen tänkte jag, det blir mot Ulricehamn för att hälsa på Lennart och Harry, vi skall skjuta lerduvor och älgbössa, otroligt skoj! (på tavlor)
Jag ska väl inte direkt skryta men skytte är något jag alltid har varit ganska duktig på! ;)
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Trötta ben!

Idag blir det en sen uppdatering, torsdagkväll i Borås och full fart på folket i "bygden", Lisa Miskovsky stod på scenen klockan 21.
 
Innan jag gav mig ut på cykeln idag så cyklade jag förbi Knalleland och köpte en iPhone hållare till min cykel som jag har läst mycket om på ett motorcykel forum som jag följer.
Hållaren är vattentät och stöttålig och passar till 3G/3GS/4/4S, laddkabel och hörlurskabel får också plats!
Pris? 99:-, rena Ullaredspriset på hållaren men det var ett erbjudande egentligen kostar den 199:- (snorbilligt ändå), jag köpte även en till min far, den skall han få så han kan ha sin telefon som GPS på sin motorcykel.
 
När jag väl bar mig ut för att cykla var det den gamla R40 mot Ulricehamn som var målet, redan vid "påfarten" av R40 började undra vad jag hade gett mig in på då mina ben från gårdagens etapp kändes av.
Men viljan är stor och "ge upp" finns inte i mitt ordfrörråd, det var bara att bita ihop och trampa. Efter halva etappen tog jag en kort pause, jag var helt slut, dels så har jag börjat dra ner på mat och socker och sen så började benen att visa tecken på trötthet i form av skakningar.

I med vatten i magen och fokusera om... väl i Gånghester så kände jag att får jag ingenting mer i magen än vatten så är det jag som svimmar och cyklar mitt ut i trafiken, efter en snygg sladd framför Shell sprang jag in och köpte en liten chokladkaka!
Det kaske kallas för fusk men den var otrolig, benen var fortfarande trötta men hjärnan fick nytt liv och hem kom jag! :)
Efter cykelturen var Onyx inplanerat men kroppen sa nej och sen ringde även Lennart, han och hans fästmö Henriette även kallad "Harry" var på ingång, in i duschen och i med lite mat (dock ej samtidigt) sen var jag redo för Lisa Miskovsky på torget i Borås!
 
Kvällen avslutades med en film, "Safe House", riktigt bra!
 
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET
 
 

Vädret

Nu verkar han eller hon som vakar över oss hört mina önskemål om finare väder, sol idag och vädret verkar lovande hela helgen, även Borås har sina soliga dagar.
Nu skall jag iväg på en cykeltur, det blir antagligen gamla R40 mot Ulricehamn, sen svänger jag av en bit innan Rångedala och tar banvallen hemåt.
 
Jag funderar även på att rasta motorcykeln lite, passa på medan solen skiner som sagt!
 
Här nedan är dagens väderprognos från YR.
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Utvärdering av dagen

Jag kom iväg på cykeln ganska sent, jag hade glömt av att jag hade tvättid så in med tvätten och upp på cykeln, jag hade hoppats på uppehåll hela vägen och det såg minst sagt lovande ut.
Det var nu över en månad sedan jag satt på sadeln och jag hade verkligen sett fram emot att få trampa igen. Jag har tidigare "lidigt" av att två fingrar i min vänsterhand har somnat varje gång jag har cyklat längre sträckor och det sitter i nästan i två dygn och det beror på att en nerv i handen kläms när kroppen vilar på styret. (ett ganska vanligt problem bland cyklister)
 
Redan där gör jag fel som cyklist, kroppen skall bäras av magen och ryggen inte av mina handleder, men då jag inte är en van cyklist får jag ta lärdom från det och för att underlätta det obehagliga som sker i min hand köpte jag mig ett par riktigt bra cykelhandskar med gel i, det sitter små kuddar under handflatan som dämpar trycket och idag testade jag dem för första gången en längre sträcka och nu i skrivande stund så känner jag inte av några domnande fingrar, wohoo 400kr väl spenderande! ;)
 
Upp till Gånghester var det inga problem, ett snabbt stopp vid Shell för att fylla på luft, 5.5 bar skall det vara för att få max ruljans i däcken.
Det var lite motigt i början men vid Dalsjöfors började benen vakna till liv och det var inga problem att trampa.
För att hinna med Onyx en snabbis på vägen hem så vände jag efter 1.7 mil och det var då regnet hann ikapp mig, det började droppa och jag insåg att det kommer bli en blöt men snabb vända hemåt.
 
Väl i Dalsjöfors igen så var det som att cykla genom en badbassäng, kläderna vägde 20kg mer kändes det som och jag såg ingenting, men benen orkade och Borås var inom räckhåll.
 
Det lustiga var dock att när jag kom ner i Borås centrum regnets mecka så var det precis som att jag kom till en helt annan stad, där åkte det motorcyklar överallt, människor gick runt i t-shirt och shorts och mitt i allt kommer en pissvåt cyklist kämpandes haha, Onyx blev inställt för stunden, snabbt hem för en varm dusch och kläderna skulle in i torkskåpet!
 
Klockan slår 21:00 och jag sätter mig på sadeln igen, Onyx väntar, väl där så känner jag mig lite vilsen, tre veckor är lång väntan, på schemat står mer eller mindre hela min överkropp men det fick bli några bröstövningar och även triceps, en lugn start som skall följas upp med biceps och axlar imorn.
 
Det är helt otroligt vad en människa kan känna sig svag i kroppen efter tre veckors "vila", men nu är jag tillbaka och det känns underbart!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Cykel och gym!

Då var det dags, inga ursäkter längre, idag skall det ske!
Vädergudarna har lovat ett hyfsat väder idag men lite regn har ingen dött av. (om man nu inte bor i Mariannelund)
Jag siktar på runt 3 mil med cykel och sen får det blir en genomgång av överkroppen på gymmet då det är över tre veckor sedan sen jag var där.
 
Vi ses senare! ;)
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Frisbeegolf vid Ymer

Igår blev jag "rastad" av Lennart och Ebbe, det var Frisbeegolf på schemat och snäll som jag är så ställde jag upp, eller snäll... jag var själv sugen på en runda och sen hade jag på mig min nya fräcka piké med klubbmärke och namn på!
 
Som vanligt var det spel uppe vid Ymergården, de har den enda 18-hålsbanan i Borås och det är en bana som lockar till bra spel.
Någon vidare motion är det dock inte, banan är runt 2km lång och det är lågt tempo och många stopp på vägen.
 
Hur gick det undrar Ni?
Skit!
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Skatås och Brudarebacken

Nu i helgen så var jag på besök hos Cissi i Göteborg, hon visade mig omgivningen runt Göteborgs centrum, att det finns mer än Liseberg och Ullevi att beskåda.
Hon är själv en flitig motionär så hon tog mig till spåren vid Skatås, det finns spår och sen finns det Skatås, allt från 2km till det längsta jag såg som var på hela 1.8mil!
 
Det finns även fina badplatser och cykelspår, jag och Cissi gick först 8km slingan på lördagen och sedan 5km på söndagen, spåren ringlar sig in i den djupaste vildmarken, stora höjdskillnader ner till att man kan ge "high five" till badande gäster.
 
Vi passerade även en stor Frisbeegolfbana där många var duktiga på att utöva sporten, det är faktiskt en sport jag själv utövar och jag hade med mig diskar, dock så avstod vi.
Istället så tog Cissi med mig på en riktig "backträning", mitt i ingenstans ligger en skidbacke vid namn "Brudarebacken" och den skulle vi upp för... "Jaha" tänkte jag medan jag såg allt mer fundersam ut, men Cissi tog täten och upp kom vi!
Väl där fick vi beskåda ett Göteborg från ovan och allt slit var väl betalt!
 
Här nedan ser vi en bild på Runkeeper, hur slingan gick, lite tider och kaloriförbränning. Vi tog det lugnt och njöt mest av det fina vädret. Här syns även bilder där jag speglar mig i Cissis solglasögon, en solande Cissi på en bänk på toppen av Brudarebacken och jag som försöker imponera med lite dips längs promenaden. ;)
 
 
Må väl!
 
/MONSTRET

Förord

Jag hade ett nyårslöfte tll mig själv och det var att träna och må bättre, med god hjälp av vänner var det jag som stod på Onyx golv och såg vilsen ut en tråkig januari eftermiddag.
Mina tankar var vid datorn, Battlefield 3 var fortfarande kul att spela och kroppen sa nej efter ett hårt arbetspass, det är ungefär så mina dagar var förr, att först arbeta sen komma hem och sätta sig vid datorn.
 
Visst jag kan väl erkänna att jag fortfarande spelar ibland och nu är det Diablo III som gäller men absolut inte i samma utsträckning och intensitet som då.
 
Jag har inte alltid haft "de där extra kilorna" utan de kom i samma veva som jag började att upptäcka datorn och hur kul det var med gaming, jag var duktig... otroligt duktig men medan jag hade kul så tog kroppen stryk och det har följt med mig nu i snart 10 år. Jag var även med om en mc-olycka för tre år sedan som förändrade min kropp, jag blev av med mjälten och har nu ett manligt ärr på min mage!
Det har sett värre ut och nu menar jag att jag har varit större men med en fettprocent på ungefär 21% så finns det saker att jobba på och nu i snart fem månader så har det gett resultat.
 
Jag har satt upp ett mål för vecka 31 och det är att cykla 100 mil det här året, jag är nu uppe i runt 65 mellan tummen och pekfingret så det är en bit kvar och dagarna går. Jag ligger efter i schemat med ungefär tre veckor och det har varit pga sjukdom, jag har haft en jobbigt förkylning som aldrig har velat ge upp så min ångest är på topp just nu men nu är jag äntligen frisk och mitt första pass på Onyx väntar!
 
Nu visar vågen exakt 90kg men det är ganska ointressant då jag kommer att försöka bygga så mycket muskler jag kan medan jag cyklar bort fett. Det finns ett problem som kan sätta stopp för allting och det är faktiskt därför den här bloggen heter som den gör och det är att jag uppskattar Monster energi dryck, jag behöver inte ta en om dagen, det är ingen "drog" för mig men då jag inte har någon last som tobak eller alkohol så måste jag väl få väga upp det med något?
 
Mina kollegor och vänner skämtar ofta om att hela jag snart kommer se ut som en burk Monster och senast igår hade min kompis köpt med sig en Monster t-shirt till mig från hans semester! ;)
 
Bilden på mig här nedan visar hur min kropp såg ut för tre veckor sedan, och bilden från appen Runkeeper visar hur aktiv jag var på cykeln.
 
 
Jag kommer fortfarande att dricka Monster, äta godis och dricka annan form av läsk... DOCK så kommer jag att dra ner på det och verkligen göra allt jag kan för att få en finare kropp. Ett annat stort problem är min kost, jag är helt värdelös när det kommer till matlagning men det blir också en liten utmaning.
 
Allt fler drar igång gym, hälso eller modebloggar men nu har jag semester och det här blir ett bra sätt för mig att vara kreativ och motivera mig ännu mer, för "vad jag har hört" och med lite erfarenhet så uppskattar gärna en tjej/kvinna en hyfsat vältränad kille så om jag skall kunna träffa någon igen så hoppas jag på att det här ökar mina chanser avsevärt för mitt ansikte kan jag tyvärr inte göra något åt! :)
 
*PANG* där gick startskottet!
 
Nu är det full fart, fyra veckors semester och full fokus på träningen, jag kommer att uppdatera så mycket jag kan och hinner men siktar på minst en gång om dagen!
 
Må väl!
 
/MONSTRET